Ahventa, kroppkakor ja vesikrassikastiketta

Ahventa, kroppkakor ja vesikrassikastiketta
 
Raaka-aineet
  • 600 g ahvenfileitä
  • 60 g voita paistamiseen
Kroppkakor
  • 220 g puikulaperunaa
  • 50 g voita
  • 1 rkl kuohukermaa
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 keltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
Kuningasraputäyte
  • 200 g kuningasravunlihaa
  • 1 tl tilliä hienonnettuna
  • 1 tl ruohosipulia
  • 1 salottisipuli
  • suolaa ja valkopippuria
Vesikrassikastike
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 puntti vesikrassia
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
Koristeet
  • kevätsipulia, kevätporkkanaa ja salicorniaa.
  • Yrtit: tilli ja kirveli
Valmistusohjeet
Kroppkakor
  1. Keitä perunat suolavedessä ja soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää massaan voi  ja kerma sekä keltuaiset ja perunajauhot. Mausta taikina suolalla ja valkopippurilla.
Kuningasraputäyte
  1. Hienonna kaikki aineet ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Vesikrassikastike
  1. Kiehauta maito-kermaseos ja anna tiivistyä noin 10 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää vesikrassi ja voi joukkoon. Mausta.