Ahventa, kroppkakor ja vesikrassikastiketta
Raaka-aineet
- 600 g ahvenfileitä
- 60 g voita paistamiseen
Kroppkakor
- 220 g puikulaperunaa
- 50 g voita
- 1 rkl kuohukermaa
- 2 rkl perunajauhoa
- 2 keltuaista
- suolaa ja valkopippuria
Kuningasraputäyte
- 200 g kuningasravunlihaa
- 1 tl tilliä hienonnettuna
- 1 tl ruohosipulia
- 1 salottisipuli
- suolaa ja valkopippuria
Vesikrassikastike
- 3 dl maitoa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 puntti vesikrassia
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Koristeet
- kevätsipulia, kevätporkkanaa ja salicorniaa.
- Yrtit: tilli ja kirveli
Valmistusohjeet
Kroppkakor
- Keitä perunat suolavedessä ja soseuta tasaiseksi massaksi. Lisää massaan voi ja kerma sekä keltuaiset ja perunajauhot. Mausta taikina suolalla ja valkopippurilla.
Kuningasraputäyte
- Hienonna kaikki aineet ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Vesikrassikastike
- Kiehauta maito-kermaseos ja anna tiivistyä noin 10 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää vesikrassi ja voi joukkoon. Mausta.