BBQ-broilerivartaat

BBQ-broilerivartaat
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Barbeque-kastike
  • 1 dl ketsuppia
  • ¾ dl siirappia
  • 2 rkl sipulia raastettuna
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl ciideriviinietikkaa
  • 1 rkl ruokokidesokeria
Kanavartaat
  • 800 g broilerin rintafileitä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 4 tl sokeria
  • 2 siivua pekonia
  • varrastikkuja
Valmistusohjeet
Kastike
  1. Mittaa kaikki kastikeainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  2. Käytä puolet kastikkeesta broilerivartaiden sivelyyn grillaamisen aikana ja tarjoile toinen puoli kastikkeesta annoksen kera ruokapöydässä.
Kanavartaat
  1. Puhdista broilerin fileet mahdollisesta rasvasta ja paloittele noin 2,5 cm:n kuutioiksi. Suolaa palat ja laita kulhoon.
  2. Sekoita paprikajauheet ja sokeri kulhossa.
  3. Paloittele pekoni pieneksi ja sekoita tehosekoittimessa, kunnes siitä tulee sileää massaa.
  4. Ripottele mausteet broileripaloille ja levitä lopuksi pekonimassa tasaisesti pinnalle, kunnes pekonimassaa on tasaisesti joka puolella.
  5. Pujota boileripalat vartaisiin.
  6. Laita vartaat kuumaan grilliin ja käännä muutama kerta grillaamisen aikana. Kun pinnat ovat saaneet kauniin värin, sivele Barbaque-kastiketta ensin toiselle puolelle ja grillaa 1-2 minuuttia, käännä vartaat ja sivele kastiketta toiselle puolelle ja grillaa vielä hetki. Ota vartaat pois grillistä ja anna vetäytyä viitisen minuuttia. Voit valmistaa vartaat myös 250-asteisessa uunissa grillivastuksien alla.
  7. Tarjoile barbeque-kastikkeen kera.