BBQ-broilerivartaat
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Barbeque-kastike
- 1 dl ketsuppia
- ¾ dl siirappia
- 2 rkl sipulia raastettuna
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl ciideriviinietikkaa
- 1 rkl ruokokidesokeria
Kanavartaat
- 800 g broilerin rintafileitä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl paprikajauhetta
- 2 tl savustettua paprikajauhetta
- 4 tl sokeria
- 2 siivua pekonia
- varrastikkuja
Valmistusohjeet
Kastike
- Mittaa kaikki kastikeainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Käytä puolet kastikkeesta broilerivartaiden sivelyyn grillaamisen aikana ja tarjoile toinen puoli kastikkeesta annoksen kera ruokapöydässä.
Kanavartaat
- Puhdista broilerin fileet mahdollisesta rasvasta ja paloittele noin 2,5 cm:n kuutioiksi. Suolaa palat ja laita kulhoon.
- Sekoita paprikajauheet ja sokeri kulhossa.
- Paloittele pekoni pieneksi ja sekoita tehosekoittimessa, kunnes siitä tulee sileää massaa.
- Ripottele mausteet broileripaloille ja levitä lopuksi pekonimassa tasaisesti pinnalle, kunnes pekonimassaa on tasaisesti joka puolella.
- Pujota boileripalat vartaisiin.
- Laita vartaat kuumaan grilliin ja käännä muutama kerta grillaamisen aikana. Kun pinnat ovat saaneet kauniin värin, sivele Barbaque-kastiketta ensin toiselle puolelle ja grillaa 1-2 minuuttia, käännä vartaat ja sivele kastiketta toiselle puolelle ja grillaa vielä hetki. Ota vartaat pois grillistä ja anna vetäytyä viitisen minuuttia. Voit valmistaa vartaat myös 250-asteisessa uunissa grillivastuksien alla.
- Tarjoile barbeque-kastikkeen kera.