Broileria ja risottoa
Raaka-aineet
- 500 g broilerin paistileikettä
- risottoriisiä (arborio)
- 1 banaanishalottisipuli
- 1 solo-valkosipuli
- 1 rs ruusukaalia
- 2 dl kanalientä
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 100 g suppilovahveroita
- 50 g parmesaania
- 25 g mascarponea
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 sitruuna
Valmistusohjeet
- Hienonna shalottisipuli ja freesaa kattilassa. Lisää kattilaan risottoriisi ja jatka freesamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää lämmitettyä kanalientä pikkuhiljaa, kunnes riisi on kypsää. Lisää riisin joukkoon raastettu parmesaani, hienonnettu kevätsipuli sekä mascarpone. Mausta risotto suolalla ja sitruunamehulla. Ryöppää ruusukaaleja vedessä noin minuutti, poista uloin kuori ruusukaalista ja paista kauniin väriseksi pannulla. Paista broilerileike kuumalla pannulla kauniin väriseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista myös suppilovahverot ja sekoita risoton joukkoon. Tarkista risoton rakenne. Lisää nestettä tarpeen mukaan ja sekoita voinokare joukkoon.