Broilerin siipiä ja maalaisranskalaisia

Broilerin siipiä ja maalaisranskalaisia
 
Raaka-aineet
  • 400 g broilerin siipiä
  • 4 isoa Rosamunda perunaa
  • 1 pnt varsiselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 5 dl rypsiöljyä
  • 1 Aura-juusto
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 sitruuna
Valmistusohjeet
  1. Kypsennä broilerin siivet uunissa korkeassa lämpötilassa niin, että nahka on rapeaa.
  2. Leikkaa perunat tikuiksi ja keitä kypsiksi runsaassa vedessä, jossa suolaa ja ruokasoodaa.
  3. Nostele perunat varovasti ritilälle niin, että eivät hajoa. Anna perunoiden jäähtyä ritilällä hetki. Uppopaista perunat 110 asteessa n. 8 minuuttia. Tarkista että perunat eivät ruskistu hirveästi. Nosta perunat takaisin ritilälle ja anna jäähtyä. Uppopaista lopuksi vielä 3 minuuttia 180 asteessa rapeiksi ja kauniin värisiksi ja mausta suolalla.
  4. Valmista aurajuustodippi sekoittamalla kermaviili ja juusto. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla.
  5. Kuori varsisellerit ja porkkanat ja leikkaa tikuiksi.