Broilerin siipiä ja maalaisranskalaisia
Raaka-aineet
- 400 g broilerin siipiä
- 4 isoa Rosamunda perunaa
- 1 pnt varsiselleriä
- 3 porkkanaa
- 5 dl rypsiöljyä
- 1 Aura-juusto
- 2 dl kermaviiliä
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 sitruuna
Valmistusohjeet
- Kypsennä broilerin siivet uunissa korkeassa lämpötilassa niin, että nahka on rapeaa.
- Leikkaa perunat tikuiksi ja keitä kypsiksi runsaassa vedessä, jossa suolaa ja ruokasoodaa.
- Nostele perunat varovasti ritilälle niin, että eivät hajoa. Anna perunoiden jäähtyä ritilällä hetki. Uppopaista perunat 110 asteessa n. 8 minuuttia. Tarkista että perunat eivät ruskistu hirveästi. Nosta perunat takaisin ritilälle ja anna jäähtyä. Uppopaista lopuksi vielä 3 minuuttia 180 asteessa rapeiksi ja kauniin värisiksi ja mausta suolalla.
- Valmista aurajuustodippi sekoittamalla kermaviili ja juusto. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla.
- Kuori varsisellerit ja porkkanat ja leikkaa tikuiksi.