Chorizolla ja yrteillä täytettyä porsaan sisäfileetä taikinakuoressa, paistettua lehtikaalia ja herkkusieniä

Chorizolla ja yrteillä täytettyä porsaan sisäfileetä taikinakuoressa, paistettua lehtikaalia ja herkkusieniä
 
Raaka-aineet
  • 1 porsaan sisäfilee
  • 100 g chorizomakkaraa (leikkele)
  • 50 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 1 rkl persiljaa silputtuna
  • 1 rkl ruohosipulia leikattuna
  • 1 rkl basilikaa
  • 4 siivua pekonia
  • 2-3 levyä voitaikinaa
  • Dijon-sinappia
  • parmesaania
  • 1 muna
  • 1 lehtikaali
  • 1 rs herkkusieniä
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa filee pitkittäin yhdellä viillolla molemmilta puolilta ”haitariksi”. Levitä matoksi ja nuiji kevyesti. Sekoita yrtit tuorejuustoon ja mausta mustapippurilla. Suolaa ja pippuroi myös aukileikattu filee.
  2. Levitä tuorejuusto fileelle ja ripottele päälle hienonnettu chorizo. Kääri tiukalle rullalle ja sido pekonilla. Ruskista kuumalla pannulla kunnolla joka puolelta.
  3. Kauli voitaikinalevyt yhtenäiseksi, n. 3-4 mm:n suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levyn pidemmän sivun alareunaan hieman Dijon-sinappia ja raasta päälle parmesaania. Aseta filee päälle ja kääri sisään siten, että taikina menee saumasta hieman limittäin ja jää alapuolelle. Siisti päädyt ja taita alle. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
  4. Poista lehtikaalista paksu ruoti ja puolita herkkusienet. Ryöppää lehtikaali nopeasti kuumassa vedessä, noin kaksi minuuttia. Laita kuumalle pannulle öljyä ja paista sieniä ensin hieman, lisää lehtikaali ja jatka paistamista kunnes lehtikaalikin on saanut hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.