Fasaanipastrami
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
- 6 fasaanin rintafileetä
- 2 salottisipulia
- 8 timjamin oksaa
- 1 l vettä
- 30 g suolaa
- mustapippuria
- maustepippuria
- laakerinlehti
- savustuspurua / savusuolaa
- 1 dl musteherukkahyytelöä
Varsisellerisalaatti
- 1 varsiselleri
- 2 omenaa
- 100 g retiisejä
- 2 rkl majoneesia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohjeet
- Mittaa mausteet, vesi ja suola kattilaan.
- Kiehauta ne ja jäähdytä.
- Siisti fasaanin fileet ja savusta savustuspöntössä 3 minuuttia.
- Loppukypsennä rintafileet 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 62 astetta.
- Nostele fileet jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua vuorokausi.
- Kuivaa fileet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Varsisellerisalaatti
- Kuori ja suikaloi kasvikset.
- Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile pastramin ja hyytelön kera.