Fasaanipastrami

Fasaanipastrami
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 6 fasaanin rintafileetä
  • 2 salottisipulia
  • 8 timjamin oksaa
  • 1 l vettä
  • 30 g suolaa
  • mustapippuria
  • maustepippuria
  • laakerinlehti
  • savustuspurua / savusuolaa
  • 1 dl musteherukkahyytelöä
Varsisellerisalaatti
  • 1 varsiselleri
  • 2 omenaa
  • 100 g retiisejä
  • 2 rkl majoneesia
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohjeet
  1. Mittaa mausteet, vesi ja suola kattilaan.
  2. Kiehauta ne ja jäähdytä.
  3. Siisti fasaanin fileet ja savusta savustuspöntössä 3 minuuttia.
  4. Loppukypsennä rintafileet 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 62 astetta.
  5. Nostele fileet jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua vuorokausi.
  6. Kuivaa fileet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Varsisellerisalaatti
  1. Kuori ja suikaloi kasvikset.
  2. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoile pastramin ja hyytelön kera.