Fenkolirisotto
Raaka-aineet
- 3 dl risottoriisiä (italialaista)
- 1 iso keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 1 iso fenkoli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
- pari oksaa tuoretta timjamia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- 0,5 dl pernod´ta tai muuta anisviinaa
- 4-6 dl kasvis-tai kanalientä
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 100 g voita leikattuna kuutioiksi
- suolaa ja pippuria
- 1 prk etanoita huuhdeltuna ja valutettuna
- 2 rkl persiljaa hienonnettuna
- 1r kl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
- Kuullota kattilassa oliiviöljyssä sipuleita, fenkolia ja risottoriisiä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet ja riisi läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon valkoviini, pernod ja timjamin oksat ja anna kiehahtaa.
- Lisää kana- tai kasvislientä riisin joukkoon pikkuhiljaa samalla koko ajan risottoa sekoittaen.
- Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Viimeistele risotto voikuutioilla, jotka sekoitetaan joukkoon samalla risottoa vatkaten.
- Paista etanat pannulla voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös halutessasi liekittää ne anisviinalla.
- Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja ja tarjoile risoton kanssa.