Fenkolirisotto

Fenkolirisotto
 
Raaka-aineet
  • 3 dl risottoriisiä (italialaista)
  • 1 iso keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 iso fenkoli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
  • pari oksaa tuoretta timjamia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 0,5 dl pernod´ta tai muuta anisviinaa
  • 4-6 dl kasvis-tai kanalientä
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 100 g voita leikattuna kuutioiksi
  • suolaa ja pippuria
  • 1 prk etanoita huuhdeltuna ja valutettuna
  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1r kl voita
  • suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
  1. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä sipuleita, fenkolia ja risottoriisiä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet ja riisi läpikuultavaa.
  2. Lisää joukkoon valkoviini, pernod ja timjamin oksat ja anna kiehahtaa.
  3. Lisää kana- tai kasvislientä riisin joukkoon pikkuhiljaa samalla koko ajan risottoa sekoittaen.
  4. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viimeistele risotto voikuutioilla, jotka sekoitetaan joukkoon samalla risottoa vatkaten.
  6. Paista etanat pannulla voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös halutessasi liekittää ne anisviinalla.
  7. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja ja tarjoile risoton kanssa.