Friteerattua broilerin sisäfileetä ja ratatouillea
Raaka-aineet
- 400 g broilerin sisäfileitä
- 1 kanamuna
- 150 g korppujauhoja
- 0.5 l rypsiöljyä
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 keltasipuli (iso)
- 30 g tomaattipyreetä
- 1 dl valkoviiniä
- 5 dl tomaattimehua
- 1 tomaatti
- 1 rosmariinin oksa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohjeet
- Riko kanamunasta rakenne vispilällä. Pyöräytä sisäfileet kanamunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
- Leikkaa keltasipuli, tomaatti, kesäkurpitsa ja munakoiso 1x1 cm:n kuutioiksi. Lämmitä kattilassa reilusti oliiviöljyä ja freesaa tomaattipyreetä ja sipuleita hetken aikaa.
- Lisää joukkoon loput kuutioiduista kasviksista ja valkoviini.
- Anna valkoviinin kiehua hetken aikaa kovalla lämmöllä, jotta alkoholi haihtuu. Lisää rosmariinin oksa sekä tomaattimehu. Keitä 7-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä rypsiöljy kattilassa 160-180-asteiseksi. Upota paneroidut sisäfileet kuumaan öljyyn. Friteeraa sisäfileitä 3-4 minuuttiia ja tarkista, että broileri on kypsää. Tarjoile ratatouillen kanssa.