Friteerattuja kanavartaita ja oliivimajoneesia

Friteerattuja kanavartaita ja oliivimajoneesia
 
Raaka-aineet
  • 600 g broilerin sisäfileitä
  • Frittitaikina
  • 2 rkl ruokasoodaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vichyä/vettä
  • 1 keltuainen
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunan kuorta
  • öljyä uppopaistamiseen
  • varrastikkuja
Grillattua purjoa, maissia ja mehustettua fenkolia
  • 1 purjo
  • 2 esikeitetty maissia
  • 1 fenkoli
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl viipaloituja oliiveja
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • öljyä/oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 50 g voita
  • 1 sitruuna
  • sokeria
Valmistusohjeet
  1. Sekoita ainekset tasaiseksi. Liota puisia varrastikkuja 15 minuuttia kylmässä vedessä. Mausta broilerin sisäfileet suolalla, pippurilla ja sitruunan kuorella. Laita sisäfileet varrastikkuihin ja kasta ne frittitaikinaan. Uppopaista 175-asteisessa öljyssä n. 2 minuuttia, kunnes ovat kypsiä ja kullanruskeita.
Grillattua purjoa, maissia ja mehustettua fenkolia
  1. Sekoita majoneesi ja viipaloidut oliivit. Hienonna lehtipersilja ja lisää joukkoon.
  2. Pese purjo ja leikkaa se tangoiksi. Leikkaa maissit paksuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla sekä öljyllä. Grillaa purjot sekä maissit grillissä tai grillipannulla.
  3. Leikkaa fenkolista ohuita suikaleita ja mausta ne oliiviöljyllä, sitruunamehulla, ripauksella sokeria sekä suolalla. Anna fenkolin hetken aikaa mehustua. Lisää basilikan lehtiä vielä sekaan.
  4. Tarjoile grillatut kasvikset ja fenkolisalaatti friteerattujen broilerivartaiden kera.