Friteerattuja kanavartaita ja oliivimajoneesia
Raaka-aineet
- 600 g broilerin sisäfileitä
- Frittitaikina
- 2 rkl ruokasoodaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl vichyä/vettä
- 1 keltuainen
- suolaa
- pippuria
- sitruunan kuorta
- öljyä uppopaistamiseen
- varrastikkuja
Grillattua purjoa, maissia ja mehustettua fenkolia
- 1 purjo
- 2 esikeitetty maissia
- 1 fenkoli
- 2 dl majoneesia
- 1 dl viipaloituja oliiveja
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 ruukku basilikaa
- öljyä/oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- 50 g voita
- 1 sitruuna
- sokeria
Valmistusohjeet
- Sekoita ainekset tasaiseksi. Liota puisia varrastikkuja 15 minuuttia kylmässä vedessä. Mausta broilerin sisäfileet suolalla, pippurilla ja sitruunan kuorella. Laita sisäfileet varrastikkuihin ja kasta ne frittitaikinaan. Uppopaista 175-asteisessa öljyssä n. 2 minuuttia, kunnes ovat kypsiä ja kullanruskeita.
Grillattua purjoa, maissia ja mehustettua fenkolia
- Sekoita majoneesi ja viipaloidut oliivit. Hienonna lehtipersilja ja lisää joukkoon.
- Pese purjo ja leikkaa se tangoiksi. Leikkaa maissit paksuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla sekä öljyllä. Grillaa purjot sekä maissit grillissä tai grillipannulla.
- Leikkaa fenkolista ohuita suikaleita ja mausta ne oliiviöljyllä, sitruunamehulla, ripauksella sokeria sekä suolalla. Anna fenkolin hetken aikaa mehustua. Lisää basilikan lehtiä vielä sekaan.
- Tarjoile grillatut kasvikset ja fenkolisalaatti friteerattujen broilerivartaiden kera.