Gazpacho

Gazpacho
 
Gazpacho on keitto, joka kannattaa valmistaa jo päivää ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät vetäytyä. Tarjoile keitto täytettyjen patonkien kera.
Raaka-aineet
  • 1 patonki
  • 1 paprika
  • 1 varsiselleri
  • 2 tomaattia
  • 1 kurkku
  • valkosipulia
  • oliiveja
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisuke patongille
  • grillattua paprikaa
  • kaltattua tomaattia
  • kurkkua
  • varsiselleriä kuorittuna
  • oliiveja
Valmistusohjeet
  1. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika paloiksi. Kuori ja paloittele kurkku.
  2. Leikkaa varsiselleri siivuiksi. Paloittele tomaatit.
  3. Laita tehosekoittimeen varsisellerit, paprikat, kurkut, tomaatit sekä valkosipulia. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita keitto jääkaappiin kylmenemään. Lisää halutessasi keittoon jääpaloja ennen tarjoilua.
Lisuke patongille
  1. Halkaise oliivit. Paloittele grillatut paprikat, kaltatut tomaatit, kurkku ja varsiselleri.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä tillipistaasiöljyllä.
  3. Täytä patongin puolikkaat ja tarjoile Gazpachon kanssa.

t