Gazpacho
Gazpacho on keitto, joka kannattaa valmistaa jo päivää ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät vetäytyä. Tarjoile keitto täytettyjen patonkien kera.
Raaka-aineet
- 1 patonki
- 1 paprika
- 1 varsiselleri
- 2 tomaattia
- 1 kurkku
- valkosipulia
- oliiveja
- suolaa
- mustapippuria
Lisuke patongille
- grillattua paprikaa
- kaltattua tomaattia
- kurkkua
- varsiselleriä kuorittuna
- oliiveja
Valmistusohjeet
- Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika paloiksi. Kuori ja paloittele kurkku.
- Leikkaa varsiselleri siivuiksi. Paloittele tomaatit.
- Laita tehosekoittimeen varsisellerit, paprikat, kurkut, tomaatit sekä valkosipulia. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita keitto jääkaappiin kylmenemään. Lisää halutessasi keittoon jääpaloja ennen tarjoilua.
Lisuke patongille
- Halkaise oliivit. Paloittele grillatut paprikat, kaltatut tomaatit, kurkku ja varsiselleri.
- Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä tillipistaasiöljyllä.
- Täytä patongin puolikkaat ja tarjoile Gazpachon kanssa.
t