Gratinoitua kinkkua ja endiiviä
Raaka-aineet
- 4 endiiviä eli salaattisikuria
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- suolaa
- mustapippuria
Bechamel-kastike
- 30 g voita
- 30 g vehnäjauhoja
- 5 dl maito
- 150 g mustaleima emmental-juustoa
- suolaa
Valmistusohjeet
- Poista uloimmat lehdet ja kanta endiivistä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyöritä kinkku endiivien ympäri ja laita endiivit uunivuokaan.
- Kuorruta bechamel-kastikkeella
- Laita vuoka 180-asteiseen uuniin 20-25 minuutiksi.
Bechamel-kastike
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki.
- Lisää lämmin maito koko ajan hyvin sekoittaen.
- Kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää juusto ja tarkista suola.