Gratinoitua kinkkua ja endiiviä

Gratinoitua kinkkua ja endiiviä
 
Raaka-aineet
  • 4 endiiviä eli salaattisikuria
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • suolaa
  • mustapippuria
Bechamel-kastike
  • 30 g voita
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 5 dl maito
  • 150 g mustaleima emmental-juustoa
  • suolaa
Valmistusohjeet
  1. Poista uloimmat lehdet ja kanta endiivistä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pyöritä kinkku endiivien ympäri ja laita endiivit uunivuokaan.
  3. Kuorruta bechamel-kastikkeella
  4. Laita vuoka 180-asteiseen uuniin 20-25 minuutiksi.
Bechamel-kastike
  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki.
  2. Lisää lämmin maito koko ajan hyvin sekoittaen.
  3. Kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää juusto ja tarkista suola.