Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike
Raaka-aineet
Lohivartaat
- 400 g nahatonta lohifileetä, isoina kuutioina
Tillipesto
- 1 pnt tilliä
- 30 g mantelilastuja
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ raastettu sitruunan kuori
- 100 g kermajuustoa
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Tillipestovihannekset
- Kukkakaalia, parsakaalia, fenkolia, punasipulia, porkkanaa ja hunajanaurista
Kermaviilikastike
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1 prk kermaviiliä
- 1 hienonnettu punasipuli
- 1 kevätsipuli
- puolikas valkosipulin kynsi
- 1 tl sinappia
Valmistusohjeet
Lohivartaat
- Leikkaa lohifileestä isoja paloja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Laita leikatut lohipalat vartaisiin. Kääntele vartaita jokaiselta kantilta kypsennyksen ajan kaasu- tai hiiligrillissä.
- Sivele vartaat lopuksi reilusti tillipestolla.
Tillipesto
- Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
Tillipestovihannekset
- Leikkaa vihannekset isoiksi paloiksi, ryöppää ne reilusti suolatussa vedessä, ja jäähdytä.
- Sekoita kulhossa vihannekset ja tillipesto. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
- Voit lisätä bonuksena juustohöylällä vedettyjä kermajuustoviipaleita sekaan.
Kermaviilikastike
- Kiehauta ensin etikkaliemi: väkiviinaetikka – sokeri – vesi. Jäähdytä.
- Hienonna punasipuli ja laita etikkaliemeen muutamaksi tunniksi.
- Siivilöi liemi pois punasipuleista ja sekoita punasipulit ja hienonnettu kevätsipuli kermaviilin kanssa. Lisää sinappia ja hienonnettua valkosipulia.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.