Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike

Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike
 
Raaka-aineet
Lohivartaat
  • 400 g nahatonta lohifileetä, isoina kuutioina
Tillipesto
  • 1 pnt tilliä
  • 30 g mantelilastuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ raastettu sitruunan kuori
  • 100 g kermajuustoa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
Tillipestovihannekset
  • Kukkakaalia, parsakaalia, fenkolia, punasipulia, porkkanaa ja hunajanaurista
Kermaviilikastike
  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 kevätsipuli
  • puolikas valkosipulin kynsi
  • 1 tl sinappia
Valmistusohjeet
Lohivartaat
  1. Leikkaa lohifileestä isoja paloja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Laita leikatut lohipalat vartaisiin. Kääntele vartaita jokaiselta kantilta kypsennyksen ajan kaasu- tai hiiligrillissä.
  3. Sivele vartaat lopuksi reilusti tillipestolla.
Tillipesto
  1. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
Tillipestovihannekset
  1. Leikkaa vihannekset isoiksi paloiksi, ryöppää ne reilusti suolatussa vedessä, ja jäähdytä.
  2. Sekoita kulhossa vihannekset ja tillipesto. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.
  3. Voit lisätä bonuksena juustohöylällä vedettyjä kermajuustoviipaleita sekaan.
Kermaviilikastike
  1. Kiehauta ensin etikkaliemi: väkiviinaetikka – sokeri – vesi. Jäähdytä.
  2. Hienonna punasipuli ja laita etikkaliemeen muutamaksi tunniksi.
  3. Siivilöi liemi pois punasipuleista ja sekoita punasipulit ja hienonnettu kevätsipuli kermaviilin kanssa. Lisää sinappia ja hienonnettua valkosipulia.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.