Grillattua naudan sisäfileetä, glaseeratut porkkanat ja rakuunasalaatti
Raaka-aineet
Glaseeratut porkkanat
- 300 g porkkanoita tai miniporkkanoita
- 1 l porkkanamehua
- 1 nippu rakuunaa
- 10 g voita
- 10 g oliiviöljyä
- suolaa
- sokeria
- mustapippuria myllystä
Härän-tai naudan sisäfilee
- 200–300 g sisäfileetä sentin paksuisina viipaleina
- suolaa
- mustapippuria
Rakuunasalaatti
- minisalaatteja ja / tai krasseja (puolet)
- rakuunanlehtiä (puolet)
- rakuunaetikkaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- rapeita leipäkrutonkisiivuja-tai kuutioita
- (ohuita leipäsiivuja, oliiviöljyä, suolaa)
Valmistusohjeet
Glaseeratut porkkanat
- Tee porkkanamehu mehulingolla tai käytä 100%:sta porkkanamehua (esim. Biotta)
- Keitä mehua voimakkaasti, kunnes se on redusoitunut puoleen ( litra puoleen litraan)
- Keitä kuoritut kokonaisiksi jätetyt porkkanat redusoidussa porkkanamehussa. Lisää mukaan reilusti rakuunanlehtiä ja hiukan suolaa.
- Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- Nostele porkkanat pois ja pidä lämpimänä kelmun tai folion alla.
- Siivilöi liemi ja jatka liemen keittämistä kunnes jäljellä on noin 0,15 litraa.
- Sekoita lopuksi joukkoon hieman kylmää voita tai oliiviöljyä.
- Tarkista suolan ja sokerin suhde. Lisää tarvittaessa.
- Glaseeraa keitetyt ja lämpimät porkkanat .Jauha hiukan mustapippuria porkkanoiden päälle.
Härän-tai naudan sisäfilee
- Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön temperoitumaan (noin tunti ennen paistamista)
- Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja grillaa siivut nopeasti kuumalla grillipannulla.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile lämpiminä.
Rakuunasalaatti
- Pese salaatit ja rakuunanlehdet hyvin ja kuivaa lingossa tai keittiöliinan välissä.
- Mausta salaatti lopuksi rakuunaetikalla, oliiviöljyllä ja suolalla.
- Ripottele salaatin päälle vielä rapeita leipäkrutonkeja tai chipsejä.