Grillattua naudan sisäfileetä, glaseeratut porkkanat ja rakuunasalaatti

Grillattua naudan sisäfileetä, glaseeratut porkkanat ja rakuunasalaatti
 
Raaka-aineet
Glaseeratut porkkanat
  • 300 g porkkanoita tai miniporkkanoita
  • 1 l porkkanamehua
  • 1 nippu rakuunaa
  • 10 g voita
  • 10 g oliiviöljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria myllystä
Härän-tai naudan sisäfilee
  • 200–300 g sisäfileetä sentin paksuisina viipaleina
  • suolaa
  • mustapippuria
Rakuunasalaatti
  • minisalaatteja ja / tai krasseja (puolet)
  • rakuunanlehtiä (puolet)
  • rakuunaetikkaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • rapeita leipäkrutonkisiivuja-tai kuutioita
  • (ohuita leipäsiivuja, oliiviöljyä, suolaa)
Valmistusohjeet
Glaseeratut porkkanat
  1. Tee porkkanamehu mehulingolla tai käytä 100%:sta porkkanamehua (esim. Biotta)
  2. Keitä mehua voimakkaasti, kunnes se on redusoitunut puoleen ( litra puoleen litraan)
  3. Keitä kuoritut kokonaisiksi jätetyt porkkanat redusoidussa porkkanamehussa. Lisää mukaan reilusti rakuunanlehtiä ja hiukan suolaa.
  4. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  5. Nostele porkkanat pois ja pidä lämpimänä kelmun tai folion alla.
  6. Siivilöi liemi ja jatka liemen keittämistä kunnes jäljellä on noin 0,15 litraa.
  7. Sekoita lopuksi joukkoon hieman kylmää voita tai oliiviöljyä.
  8. Tarkista suolan ja sokerin suhde. Lisää tarvittaessa.
  9. Glaseeraa keitetyt ja lämpimät porkkanat .Jauha hiukan mustapippuria porkkanoiden päälle.
Härän-tai naudan sisäfilee
  1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön temperoitumaan (noin tunti ennen paistamista)
  2. Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja grillaa siivut nopeasti kuumalla grillipannulla.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile lämpiminä.
Rakuunasalaatti
  1. Pese salaatit ja rakuunanlehdet hyvin ja kuivaa lingossa tai keittiöliinan välissä.
  2. Mausta salaatti lopuksi rakuunaetikalla, oliiviöljyllä ja suolalla.
  3. Ripottele salaatin päälle vielä rapeita leipäkrutonkeja tai chipsejä.