Grillattua Scampia, hunaja-mantelikastiketta, kotileipää

Grillattua Scampia, hunaja-mantelikastiketta, kotileipää
 
Raaka-aineet
Grillattu scampivarras
  • 10 scampin pyrstöä
  • suolaa
  • 0,5dl öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 chilipaprika
  • 8kpl varras tikkuja
Hunaja-mantelikastike
  • 0,5dl mantelilastuja
  • 1 salottisipuli
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 sitruunanmehu
  • 2dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 50 g voita
  • persiljaa
  • 1 Romaine-salaatti
  • 1 Lollo Rosso-salaatti
Kotileipä
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • n. 700 g vehnäjauhoja
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohjeet
Grillattu scampivarras
  1. Hienonna valkosipuli ja chili. Lisää öljy joukkoon ja sekoita. Halkaise scampin pyrstöt pituussuunnassa ja kaada mausteöljy niiden päälle. Anna maustua hetki ja laita scampit varrastikkuihin. Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin, kunnes ovat kypsiä.
Hunaja-mantelikastike
  1. Hienonna salottisipuli ja persilja. Paahda mantelilastut pannulla kullanruskeiksi.
  2. Laita tilkka öljyä kattilaan ja kuullota sipuli. Lisää hunaja ja sitruunamehu kattilaan ja anna kiehahtaa. Siirrä seos liedeltä ja vatkaa oliiviöljy pienissä erissä seoksen joukkoon. Lisää lopuksi nokare voita. Lisää mantelilastut ja hienonnettu persilja joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sivele kastiketta grillattujen scampivartaiden päälle. Tarjoile vartaat vihersalaatin, hunaja-mantelikastikkeen ja tuoreen leivän kera.
Kotileipä
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia yleiskoneessa. Leivo taikina voideltuun vuokaan ja anna kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.