Härkäcarpaccio ja worcestermajoneesia
Raaka-aineet
- 400 g härän sisäfileetä
- 1 rkl hyvää oliiviöljyä
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl worcestershire-kastiketta
- 4 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai paahtoleipää
- 4 rkl kapriksia
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi lautasille ja painele vielä ohuemmiksi kelmun avulla.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuivaa kaprikset paperin välissä ja friteeraa kuumassa öljyssä muutama sekunti.
- Leikkaa leivästä reunat pois ja leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda leipäkuutioita 180-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 5 minuuttia.
- Leikkaa ruohosipuli hienoksi.
- Sekoita majoneesi ja worcestershire-kastike keskenään ja laita pursotinpussiin.
- Voitele lihat suoraan lautasilla aivan tilkalla oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Pursota pinnalle ohuita nauhoja majoneesia.
- Ripottele päälle pikkuiset krutongit, hienonnettua ruohosipulia ja friteeratut kaprikset.