Haudutettu sisäpaisti

Mallasliemessä haudutettua sisäpaistia
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Haudettu sisäpaisti
  • 1 kg sisäpaistia
  • 5 rkl fariinisokeria
  • 5 dl mallasuutetta (kotikaljauute)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 4 timjamia oksaa
  • 1 rosmariinin oksa
Perunapaistos
  • 5 kypsää perunaa
  • 5 dl kanalientä
  • 1 ras herkkusieniä
  • 1 punasipuli
  • 1 pnt persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • öljyä
  • suolaa
Valmistusohjeet
Paisti
  1. Hienonna valkosipuli ja sekoita suolan ja sokerin kanssa.
  2. Hiero mausteseos lihan pintaan ja aseta liha uunivuokaan.
  3. Kaada mallasuute päälle ja lisää yrtit joukkoon.
  4. Kypsennä 95-asteisessa uunissa noin 6 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää.
  5. Poista liha liemestä ja leikkaa paloiksi.
Perunapaistos
  1. Kuutioi perunat, lohko sienet ja suikaloi sipulit.
  2. Lisää pannulle reilusti öljyä ja paista perunat kullanruskeiksi kauttaaltaan.
  3. Lisää pannulle lohkotut sienet.
  4. Jatka paistamista, kunnes sienetkin ovat ruskeita.
  5. Siivilöi ylimäärinen rasva pois pannulta.
  6. Lisää pannulle kanaliemi ja keitä voimakkaasti kokoon noin puoleen.
  7. Lisää peruna-sieniseos sekä sipulit.
  8. Hienonna persilja ja lisää joukkoon.
  9. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.