Mallasliemessä haudutettua sisäpaistia
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Haudettu sisäpaisti
- 1 kg sisäpaistia
- 5 rkl fariinisokeria
- 5 dl mallasuutetta (kotikaljauute)
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 4 timjamia oksaa
- 1 rosmariinin oksa
Perunapaistos
- 5 kypsää perunaa
- 5 dl kanalientä
- 1 ras herkkusieniä
- 1 punasipuli
- 1 pnt persiljaa
- 1 valkosipulin kynsi
- öljyä
- suolaa
Valmistusohjeet
Paisti
- Hienonna valkosipuli ja sekoita suolan ja sokerin kanssa.
- Hiero mausteseos lihan pintaan ja aseta liha uunivuokaan.
- Kaada mallasuute päälle ja lisää yrtit joukkoon.
- Kypsennä 95-asteisessa uunissa noin 6 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää.
- Poista liha liemestä ja leikkaa paloiksi.
Perunapaistos
- Kuutioi perunat, lohko sienet ja suikaloi sipulit.
- Lisää pannulle reilusti öljyä ja paista perunat kullanruskeiksi kauttaaltaan.
- Lisää pannulle lohkotut sienet.
- Jatka paistamista, kunnes sienetkin ovat ruskeita.
- Siivilöi ylimäärinen rasva pois pannulta.
- Lisää pannulle kanaliemi ja keitä voimakkaasti kokoon noin puoleen.
- Lisää peruna-sieniseos sekä sipulit.
- Hienonna persilja ja lisää joukkoon.
- Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.