Hauki-lohikvenellit
Raaka-aineet
- 200 g haukea jauhettuna
- 300 g lohta
- 6 g suolaa
- 1 valkuainen
- 1,5 dl kermaa
- konjakkia
- pernodia
- tabascoa
Makuliemi
- 5 dl kalalientä
- 2 timjamin oksaa
- 1 valkosipulin kynsi
- puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
- 1 rkl voita
- suolaa
Valmistusohjeet
- Pilko lohi kuutioiksi ja sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi hauen kanssa. Lisää suola sekä muut mausteet ja valkuainen.
- Lisää kermaa ohuena nauhana koneen käydessä siten, että se muodostaa emulsion kalamassan kanssa.
- Muotoile kvenelleiksi kahden lusikan avulla ja hauduta makuliemessä noin 5 minuuttia.
Makuliemi
- Kiehauta liemi ja lisää kalakvenellit kuumaan liemeen, älä keitä.
- Tarjoile vihreän parsan ja rapukastikkeen kera. Purista päälle sitruunaa