Hauki-lohikvenellit

Hauki-lohikvenellit
 
Raaka-aineet
  • 200 g haukea jauhettuna
  • 300 g lohta
  • 6 g suolaa
  • 1 valkuainen
  • 1,5 dl kermaa
  • konjakkia
  • pernodia
  • tabascoa
Makuliemi
  • 5 dl kalalientä
  • 2 timjamin oksaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
  • 1 rkl voita
  • suolaa
Valmistusohjeet
  1. Pilko lohi kuutioiksi ja sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi hauen kanssa. Lisää suola sekä muut mausteet ja valkuainen.
  2. Lisää kermaa ohuena nauhana koneen käydessä siten, että se muodostaa emulsion kalamassan kanssa.
  3. Muotoile kvenelleiksi kahden lusikan avulla ja hauduta makuliemessä noin 5 minuuttia.
Makuliemi
  1. Kiehauta liemi ja lisää kalakvenellit kuumaan liemeen, älä keitä.
  2. Tarjoile vihreän parsan ja rapukastikkeen kera. Purista päälle sitruunaa