Helmikanaa Caponata

Helmikanaa Caponata
 
Raaka-aineet
  • 4 (600 g) helmikanafileetä (mielellään nahkoineen)
  • hienokiteistä merisuolaa
  • pippuria
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • 4 salvian lehteä
Caponata
  • 2 munakoisoa
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 varsisellerin oksaa
  • 10 oliivia
  • 10 kirsikkatomaattia
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 dl tomaattimehua
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • pippuria
Sitruuna-rucolapesto
  • ¼ pnt persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ pnt basilikaa
  • 1 pnt rucolaa
  • 3 rkl parmesaaniraastetta
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sitruunan mehu
Valmistusohjeet
  1. Suolaa ja pippuroi kanafileet.
  2. Lämmitä voi ja öljy pannulla ja lisää salvianlehdet vaahtoavan voin joukkoon. Paista kanafileet salviavoissa nahkapuoli alaspäin. Paina fileitä paistamisen aikana lastalla, jotta ne paistuvat tasaisesti. Käännä, kun nahka on saanut kauniin värin ja paista toiselta puolelta miedolla lämmöllä 4 minuuttia.
  3. Tarjoile helmikanakana caponatan ja sitruuna-rucolapeston kanssa.
Caponata
  1. Kuutioi munakoiso ja suolaa se kevyesti. Hienonna sipuli, valkosipuli, varsiselleri ja oliivit. Halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Lämmitä öljy pannulla ja paista munakoisot muutamassa erässä kullanruskeiksi. Paista myös sipuli, valkosipuli ja varsiselleri.
  3. Laita munakoiso, sipulit, varsiselleri, kirsikkatomaatit, tomaattimehu, oliivit, kaprikset ja pinjansiemenet kattilaan. Hauduta paistosta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Lisää paistokseen lopuksi sokeri ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sitruuna-rucolapesto
  1. Poista persiljasta varret. Keitä persiljaa valkosipulien kanssa kiehuvassa vedessä noin 10 sekuntia ja nosta ne kylmään veteen jäähtymään. Purista persilja kuivaksi.
  2. Soseuta valkosipulinkynnet, persilja, basilika, rucola, parmesaani ja oliiviöljy tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sitruunamehu peston joukkoon juuri ennen tarjoilua.