Herukka-marenkitartaletti

Herukka-marenkitartaletti
 
Raaka-aineet
Herukkahilloke
  • 3 dl mustaherukoita
  • 1,5 dl punaherukoita
  • n. 2 dl hillosokeria
  • vajaa 1dl vettä
Pohja
  • 200 g voita
  • reilu 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 0,67 dl ruisjauhoja
  • 0,25 tl leivinjauhetta
Marenki
  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
Valmistusohjeet
Herukkahilloke
  1. Laita herukat ja vesi kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sokeri ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Pohja
  1. Sekoita voi ja sokeri, lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Painele taikina noin 30 cm:n piirakkavuokaan tasaisesti sekä reunoille että pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen kylmenevään.
  3. Esipaista pohja 220-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä. Käytä apuna leivinpaperia ja kuivattuja herneitä tai riisiä.
  4. Poista leivinpaperi ja herneet tai riisit ja paista pohjaa vielä noin viisi minuuttia.
  5. Levitä hilloke pohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Marenki
  1. Sekoita valkuaiset ja puolet sokerista kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja vispaa koko ajan. Voit tehdä tämän myös käyttäen kuumavesihaudetta.
  2. Jatka lämmittämistä, kunnes valkuaismassa on reilusti kädenlämpöistä. Ota pois lämmöltä ja jatka vatkaamista tehosekoittimella. Lisää loput sokerista ja jatka vaahdottamista, kunnes marenki on kauniin kiiltävää ja sokeri on täysin sulanut.
  3. Levitä marenki piirakan päälle. Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita uunin grillivastukset päälle. Ruskista piirakan pintaa uunissa noin 1-2 minuuttia. Kääntele piirasta tarvittaessa tasaisen lopputuloksen saamiseksi.
  4. Anna jäähtyä ja tarjoa samana päivänä.