Hirviwallenberg, puikulamuusia ja paistettuja kanttarelleja

Hirviwallenberg, puikulamuusia ja paistettuja kanttarelleja
 
Raaka-aineet
Wallenberg
  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 2 keltuaista
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • korppujauhoja
  • voi-öjlyseosta paistamiseen
Puikulaperunamuusi
  • 700 g puikulaperunoita
  • 3 dl täysmaitoa
  • 300 g voita
  • suolaa
Paistettuja kanttarelleja
  • 3 dl kanttarelleja
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • valkoviinietikkaa
  • mustapippuria
  • tuoretta rosmariinia
Valmistusohjeet
Wallenberg
  1. Sekoita kylmä hirven jauheliha ja keltuaiset keskenään. Lisää kerma nauhana sauvasekoittajalla tai tehosekoittajalla. massaan. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  2. Muotoile pihveistä 8 pientä pieniä pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.
  3. Paista pihvit voi-öljyseoksessa paistinpannulla. Loppukypsennä halutessasi 170-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Puikulaperunamuusi
  1. Paahda puikulaperunat uunissa kuorineen kypsiksi. Halkaise ja koverra sisältö perunoista kulhoon. Soseuta ja siivilöi. Lämmitä voi-maitoseos ja sekoita perunasoseen kanssa kattilassa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla.
Kanttarellit
  1. Puhdista sienet hyvin. Laita sienet pannulla ja kuumenna pannu. Paista sieniä hetki kuumalla pannulla kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää voi, rosmariini, valkoviinietikka ja suola. Tarkista maku.