Hirviwallenberg, puikulamuusia ja paistettuja kanttarelleja
Raaka-aineet
Wallenberg
- 500 g hirvenjauhelihaa
- 2 keltuaista
- 2 dl kermaa
- 1 tl timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- korppujauhoja
- voi-öjlyseosta paistamiseen
Puikulaperunamuusi
- 700 g puikulaperunoita
- 3 dl täysmaitoa
- 300 g voita
- suolaa
Paistettuja kanttarelleja
- 3 dl kanttarelleja
- 2 rkl voita
- suolaa
- valkoviinietikkaa
- mustapippuria
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohjeet
Wallenberg
- Sekoita kylmä hirven jauheliha ja keltuaiset keskenään. Lisää kerma nauhana sauvasekoittajalla tai tehosekoittajalla. massaan. Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
- Muotoile pihveistä 8 pientä pieniä pihviä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.
- Paista pihvit voi-öljyseoksessa paistinpannulla. Loppukypsennä halutessasi 170-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Puikulaperunamuusi
- Paahda puikulaperunat uunissa kuorineen kypsiksi. Halkaise ja koverra sisältö perunoista kulhoon. Soseuta ja siivilöi. Lämmitä voi-maitoseos ja sekoita perunasoseen kanssa kattilassa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla.
Kanttarellit
- Puhdista sienet hyvin. Laita sienet pannulla ja kuumenna pannu. Paista sieniä hetki kuumalla pannulla kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää voi, rosmariini, valkoviinietikka ja suola. Tarkista maku.