Jäämeren kuningasrapua ja luomuohraa
Raaka-aineet
- 200 g luomuohraa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- 4 dl rapu-tai kalalientä
- 1,5 dl parmesaanijuustoa
- 2 rkl mascarponejuustoa
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta tilliä
- 200 g kuningarapua
Valmistusohjeet
- Keitä raakaa kuningasravun jalkaa 10 minuuttia. Jäähdytä ja kuori liha irti kuoresta. Paista kuningasravun liha ennen tarjoilua voissa paistinpannulla.
- Freesaa ohrasuurimot, tomaattipyree ja sipuli öljyssä. Lisää rapulientä niin, että ohrasuurimot peittyvät. Lisää lientä välillä, koska nestettä keitettäessä haihtuu. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes ohra on napakan kypsää ja liemi on imeytynyt suurimoihin.
- Lisää mascarpone, suola, parmesaanijuusto ja mustapippuri. Tarkista maku. Ohratto saa jäädä aika löysäksi.
- Kokoa annos ja koristele tuoreella tillillä.