Jänishöystö

Jänishöystö
 
Raaka-aineet
Jänishöystö
  • 500 g jäniksen lihaa kuutioituna
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g voita
  • 2 dl punaviiniä
  • vettä
  • valkopippuria
Höystö
  • 100 g savukylkeä
  • 8 herkkusientä
  • 1 dl hillosipuleita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 timjamin oksaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 5 perunaa
  • öljyä
  • suolaa
Valmistusohjeet
Jänishöystö
  1. Kuori ja pilko sipuli ja porkkana. Kuumenna kattila ja paista lihat ja kasvikset hyvin voissa.
  2. Lisää punaviini ja keitä kunnes on tilkka lientä jäljellä.
  3. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät.
  4. Hauduta lihoja, kunnes ne ovat pehmeitä ja mureita. Siivilöi liemi ja siirrä lihat kulhoon odottamaan.
Höystö
  1. Pilkot herkkusienet ja kuutioi savukylki. Kuumenna kattila ja ruskista savukylki, sienet ja hillosipulit sekä valkosipulit hyvin voissa. Lisää vehnäjauhot joukkoon ja sekoita. Lisää siivilöityä lientä joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää lihat joukkoon ja hauduta vielä, kunnes höystö on sopivan paksuista ja liha taatusti mureaa.
  2. Tarjoile höystö paahdettujen perunoiden kera.