Jauhelihalla täytettyä rieskaa ja linssi-tomaattisalaattia
Raaka-aineet
- 300 g luomujauhelihaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 shalottisipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoretta timjamia
- tuoretta basilikaa
- suolaa
- öljyä
- mustapippuria
Rieskataikina
- 1 dl vettä
- 10 g hiivaa
- n. 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl smetanaa
- 2 rkl öljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa. Jäähdytä sipulit. Lisää kaikki ainekset jauhelihan joukkoon ja sekoita massa. Anna maustua hetki.
Rieskataikina
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput aineet ja vaivaa taikina. Kauli taikinasta halkaisijaltaan noin 10 cm:n ja paksuudeltaan 2 mm:n lettuja. Pistele taikinaletut haarukalla.
- Levitä ohut kerros jauhelihaseosta rieskan päälle ja voitele reunat vedellä. Aseta saman kokoinen rieskalettu päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Paista rieskat kuumalla paistinpannulla tilkassa öljyä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Ripottele pinnalle hieman yrttejä sekä sormisuolaa.
- Leikkaa rieskat neljään osaan ja tarjoile kuumana linssi-tomaattisalaatin kera.