Joulukinkku

Joulukinkku
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Kinkku
  • 1 joulukinkku luulla
  • 3 rkl sinappia
  • 1 keltuainen
  • 2 dl korppujauhoja
Lisäke
  • pala punakaalia
  • 1 sipuli
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 ruisleipäviipaletta
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl sinappia
  • salaattia
  • 1 salaattisipuli
Valmistusohjeet
Kinkku
  1. Huuhtele kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa se.
  2. Laita kinkku paistopussiin ja aseta se 100-asteiseen uuniin uunipellille. Paista kinkkua n. 1,5 h/kilo.
  3. Paista kinkkua, kunnes sisälämpö on 74-83 astetta.
  4. Ota kinkku pois pussista ja valuta liemi kattilaan.
  5. Irrota lihaverkko ja nahka.
  6. Kuorruta kinkku sinappi-keltuaisseoksella. Ripottele päälle vielä korppujauhoja.
  7. Paista kinkkua vielä 185-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut kullanruskean värin.
  8. Tarjoile kinkku joko lämpimänä tai kylmänä.
Lisäke
  1. Suikaloi kaali ja sipuli.
  2. Paista ainekset paistinpannulla nopeasti tilkassa öljyä.
  3. Lisää etikka ja sokeri.
  4. Mausta suolalla sekä pippurilla.
  5. Paahda ruisleivät pannulla tai leivänpaahtimessa.
  6. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään.