Joulukinkku
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Kinkku
- 1 joulukinkku luulla
- 3 rkl sinappia
- 1 keltuainen
- 2 dl korppujauhoja
Lisäke
- pala punakaalia
- 1 sipuli
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- 4 ruisleipäviipaletta
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl sinappia
- salaattia
- 1 salaattisipuli
Valmistusohjeet
Kinkku
- Huuhtele kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa se.
- Laita kinkku paistopussiin ja aseta se 100-asteiseen uuniin uunipellille. Paista kinkkua n. 1,5 h/kilo.
- Paista kinkkua, kunnes sisälämpö on 74-83 astetta.
- Ota kinkku pois pussista ja valuta liemi kattilaan.
- Irrota lihaverkko ja nahka.
- Kuorruta kinkku sinappi-keltuaisseoksella. Ripottele päälle vielä korppujauhoja.
- Paista kinkkua vielä 185-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut kullanruskean värin.
- Tarjoile kinkku joko lämpimänä tai kylmänä.
Lisäke
- Suikaloi kaali ja sipuli.
- Paista ainekset paistinpannulla nopeasti tilkassa öljyä.
- Lisää etikka ja sokeri.
- Mausta suolalla sekä pippurilla.
- Paahda ruisleivät pannulla tai leivänpaahtimessa.
- Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään.