Kanihöystä
Raaka-aineet
- 1 kokonainen kani
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1 sitruuna
- 1 solo-valkosipuli
- 4 perunaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
Valmistusohjeet
- Paloittele kani. Leikkaa ulkofileet rangasta irti. Laita muut lihat kattilaan ja lisää vettä niin, että peittyvät. Lisää ripaus suolaa. Keitä hiljalleen ja poista pinnalle muodostuva vaahto. Nostele lihat pois liemestä, kun ovat ylikypsiä ja poista lihasta luut.
- Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota kasviksia kattilassa ja lisää vehnäjauhot ja sokeri. Kuullota vielä hetki. Lisää valkoviinietikka ja keitä, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Lisää haudutusliemi , mausteet sekä yrtit joukkoon. Keitä höystöä kasaan, kunnes liemi alkaa suurustua ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi ylikypsät kanin lihat joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki.
- Mausta ulkofileet suolalla ja pippurilla. Paista ulkofileitä pannulla noin 3 minuuttia. Leikkaa fileet paloiksi ja tarjoile höystön kera.