Karitsan paahtopaistia, punajuurta ja vuohenjuustoa
Raaka-aineet
- 3 karitsan paahtopaistia (á 250 g)
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 l lihalientä (niin , että karitsan liha peittyy)
- timjamia
- maustepippuria
- suolaa
- laakerinlehti
Punajuurta ja vuohenjuustoa
- 6-8 punajuurta
- 100 g vuohenjuustoa
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl soijaa
- voita
Valmistusohjeet
- Puhdista paistista kalvot pois ja ruskista liha paistinpannulla. Laita liha pataan ja lisää juurekset, mausteet ja lihaliemi. Hauduta 120-asteisessa uunissa padassa 4-5 tuntia riippuen paistin koosta.
- Jäähdytä liha liemessä. Leikkaa paistista haluamaasi annoskokoa. Voit ruskistaa lihaan vielä pannulla värin ja valella haudutusliemessä ennen tarjoilua.
Punajuurta ja vuohenjuustoa
- Paahda pestyt punajuuret 170-asteisessa uunissa 2 tuntia merisuolan päällä. Anna jäähtyä ja kuori punajuuret.
- Paahda kurpitsansiemenet kuivalla paistinpannulla ja kaada soija siementen päälle. Ota pannu levyltä ja anna siementen jäähtyä. Kuumenna punajuuret voissa ja mausta suolalla. Yhdistä punajuuret, siemenet ja vuohenjuusto ja laita lautaselle lihan lisäkkeeksi.