Karitsan paahtopaisti, tapenadea, munakoisoa ja foccaciaa
Raaka-aineet
- 4 karitsan paahtopaistia
- salvian lehtiä
- 1 munakoiso
- oliiveja
- valkosipulia
- mustapippuria
- suolaa
Tapenade
- oliiveja
- pannulla haudutettuja valkosipuleita
Valmistusohjeet
- Viipaloi munakoiso pituussuunnassa. Suolaa viipaleet eli itketä munakoisoa, jotta kitkeryys saadaan pois. Kuivaa neste munakoisojen pinnalta talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleita muurinpohjapannulla.
- Suolaa ja pippuroi karitsan paahtopaistit. Laita pannulle voita, valkosipulia ja salviaa ja paista paisteja pannulla noin 10 minuuttia. Anna paistien vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Tapenade
- Viipaloi oliivit, murskaa pannulla paahdetut valkosipulit, suikaloi basilika, lisää oliiviöljyä ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Asettele munakoisoviipale lautaselle ja pinnalle tapenade-tahnaa, viipale foccaciaa sekä rucolaa. Lisää viimeisenä siivuiksi leikattu paahtopaisti.