Karitsan paahtopaisti, tapenadea, munakoisoa ja foccaciaa

Karitsan paahtopaisti, tapenadea, munakoisoa ja foccaciaa
 
Raaka-aineet
  • 4 karitsan paahtopaistia
  • salvian lehtiä
  • 1 munakoiso
  • oliiveja
  • valkosipulia
  • mustapippuria
  • suolaa
Tapenade
  • oliiveja
  • pannulla haudutettuja valkosipuleita
Valmistusohjeet
  1. Viipaloi munakoiso pituussuunnassa. Suolaa viipaleet eli itketä munakoisoa, jotta kitkeryys saadaan pois. Kuivaa neste munakoisojen pinnalta talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleita muurinpohjapannulla.
  2. Suolaa ja pippuroi karitsan paahtopaistit. Laita pannulle voita, valkosipulia ja salviaa ja paista paisteja pannulla noin 10 minuuttia. Anna paistien vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Tapenade
  1. Viipaloi oliivit, murskaa pannulla paahdetut valkosipulit, suikaloi basilika, lisää oliiviöljyä ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  2. Asettele munakoisoviipale lautaselle ja pinnalle tapenade-tahnaa, viipale foccaciaa sekä rucolaa. Lisää viimeisenä siivuiksi leikattu paahtopaisti.