Karitsanlihapata ja Hasselbackan perunat

Karitsanlihapata ja Hasselbackan perunat
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
Karitsanlihapata
  • 4 karitsan niskaa
  • 1 porkkana
  • 1 valkosipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • pala palsternakkaa
  • suolaa
  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • öljyä
Hasselbackan perunat
  • 10 perunaa
  • voita
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa
Valmistusohjeet
Karitsanlihapata
  1. Kuori ja paloittele juurekset sopiviksi paloiksi.
  2. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi ja paista kattilassa.
  3. Lisää kasvikset, tomaattipyree ja kuullota hyvin kattilassa.
  4. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät kokonaan.
  5. Lisää timjami.
  6. Anna liemen kiehua hetki.
  7. Hauduta kannella peitettynä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihat ovat mureita ja ylikypsiä.
Hasselbackan perunat
  1. Kuori perunat.
  2. Viipaloi perunat siten, että viipaleet jäävät perunan alareunasta kiinni toisiinsa.
  3. Sivele perunat voisulalla ja mausta suolalla.
  4. Kypsennä perunoita 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  5. Ripottele päälle korppujauhoja sekä juustoraastetta.
  6. Kypsennä vielä n. 20 minuuttia.