Karitsanlihapata ja Hasselbackan perunat
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
Karitsanlihapata
- 4 karitsan niskaa
- 1 porkkana
- 1 valkosipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sipuli
- pala palsternakkaa
- suolaa
- tuoretta timjamia
- suolaa
- öljyä
Hasselbackan perunat
- 10 perunaa
- voita
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl parmesaaniraastetta
- suolaa
Valmistusohjeet
Karitsanlihapata
- Kuori ja paloittele juurekset sopiviksi paloiksi.
- Leikkaa liha reiluiksi paloiksi ja paista kattilassa.
- Lisää kasvikset, tomaattipyree ja kuullota hyvin kattilassa.
- Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät kokonaan.
- Lisää timjami.
- Anna liemen kiehua hetki.
- Hauduta kannella peitettynä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihat ovat mureita ja ylikypsiä.
Hasselbackan perunat
- Kuori perunat.
- Viipaloi perunat siten, että viipaleet jäävät perunan alareunasta kiinni toisiinsa.
- Sivele perunat voisulalla ja mausta suolalla.
- Kypsennä perunoita 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
- Ripottele päälle korppujauhoja sekä juustoraastetta.
- Kypsennä vielä n. 20 minuuttia.