Karitsasalaatti

Karitsasalaatti
 
Raaka-aineet
Karitsasalaatti
  • 300 g karitsan ulkofileetä
  • 2 hapanta omenaa (Granny Smith)
  • 50 g Dijon ryytisinappia
  • 1 nippu retiisiä
  • 2 dl creme fraichea
  • 2 porkkanaa
  • 100 g voita
  • 1 ruukku timjamia
  • 1 solo-valkosipuli
Pikkelöintiliemi
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
Valmistusohjeet
  1. Mittaa pikkelöintiliemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi.
  2. Leikkaa retiisit neljään osaan ja upota pikkelöintiliemeen.
  3. Leikkaa porkkana mahdolisimman ohuiksi siivuiksi ja kaada kuuma pikkelöintiliemi päälle. Anna porkkanoiden kypsyä liemessä 3 minuuttia.
  4. Vatkaa cremefraiche paksuksi vaahdoksi ja mausta sinapilla ja suolalla.
  5. Leikkaa omenasta 0,5 cm:n viipaleita ja stanssaa kolikon muotoisia ympyröitä. Mausta omenat oliiviöljyllä sekä suolalla.
  6. Paista karitsan ulkofilee kuumalla pannulla noin minuutt per puoli kunnes pinta on ruskistunut. Lisää paistinpannulle timjami,valkosipuli ja voi. Valele fileetä vaahtoavalla voilla hetki. Mausta suolala ja pippurilla.
  7. Nosta folioon vetäytymään.
  8. Leikkaa liha viipaleiksi. Asettele lihaviipaleet lautaselle pikkelöityjen retiisien sekä porkkanoiden kera.