Karitsasalaatti
Raaka-aineet
Karitsasalaatti
- 300 g karitsan ulkofileetä
- 2 hapanta omenaa (Granny Smith)
- 50 g Dijon ryytisinappia
- 1 nippu retiisiä
- 2 dl creme fraichea
- 2 porkkanaa
- 100 g voita
- 1 ruukku timjamia
- 1 solo-valkosipuli
Pikkelöintiliemi
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
Valmistusohjeet
- Mittaa pikkelöintiliemen ainekset kattilaan ja kiehauta liemi.
- Leikkaa retiisit neljään osaan ja upota pikkelöintiliemeen.
- Leikkaa porkkana mahdolisimman ohuiksi siivuiksi ja kaada kuuma pikkelöintiliemi päälle. Anna porkkanoiden kypsyä liemessä 3 minuuttia.
- Vatkaa cremefraiche paksuksi vaahdoksi ja mausta sinapilla ja suolalla.
- Leikkaa omenasta 0,5 cm:n viipaleita ja stanssaa kolikon muotoisia ympyröitä. Mausta omenat oliiviöljyllä sekä suolalla.
- Paista karitsan ulkofilee kuumalla pannulla noin minuutt per puoli kunnes pinta on ruskistunut. Lisää paistinpannulle timjami,valkosipuli ja voi. Valele fileetä vaahtoavalla voilla hetki. Mausta suolala ja pippurilla.
- Nosta folioon vetäytymään.
- Leikkaa liha viipaleiksi. Asettele lihaviipaleet lautaselle pikkelöityjen retiisien sekä porkkanoiden kera.