Karjalanpaistihöystö
Raaka-aineet
- 700 g karjalanpaistilihaa
- 5 pientä sipulia
- 100 g herkkusieniä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl curryjauhetta
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl punaviiniä
- suola
- pippuria
- vettä
- 1 laakerinlehti
- 1 rosmariinin oksa
- 3 perunaa
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
Valmistusohjeet
- Laita lihat pataan ja lisää vettä pataan niin että lihat juuri peittyvät. Kypsennä lihat uunissa,170 asteessa noin kolme tuntia kunnes lihat ovat pehmeitä. Älä kaada haudutuslientä pois.
- Kuori ja pilko sipulit, leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Kuullota sipulit ja sienet kullanruskeiksi, lisää curry, laakerinlehti, rosmariini sekä vehnäjauhot. Jatka kuullottamista hetki ja lisää lihat pataan. Lisää punaviini ja keitä kunnes noin puolet viinistä on jäljellä.
- Lisää haudutusliemi ja hauduta pataa kunnes liemi on sakeaa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
- Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Soseuta ja lisää voi ja maito. Vispaa pyreeksi ja mausta suolalla.