Kasvispasta ja uppomuna
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Annoksia: 4
Raaka-aineet
- 200 g tuorepastaa
- 4 porkkana
- 100 g härkäpapuja
- 1 sipuli
- Manchego-juustoa
- 1 sitruuna
- ruohosipulia
- tilliä
Uppomuna
- 4 kananmunaa
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1l vettä
- suolaa
Valmistusohjeet
- Keitä porkkanat kokonaisina kypsiksi.
- Kuori kypsät porkkanat ja leikkaa isoiksi paloiksi.
- Kuori ja suikaloi sipuli.
- Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä tuorepastaa noin kolme minuuttia.
- Siivilöi pasta.
- Kuullota sipulit, pilkotut härkäpavut sekä porkkana voin kera kattilassa. Lisää hieman vettä, sitruunamehua ja sitruunan kuorta sekä suolaa ja pippuria.
- Lisää pasta joukkoon.
- Raasta lopuksi Manchego-juustoa ja hienonnettuja yrttejä joukkoon.
Uppomuna
- Kiehauta kattilassa väkiviinaetikka, vesi ja suol Vatkaa vispilällä seokseen kierre myötäpäivään ja riko munat yksitellen veteen.
- Anna munien kypsyä noin 2 minuuttia ja nosta pois vedestä. Tarjoile kasvispastan kera.