Kasvispasta ja uppomuna

Kasvispasta ja uppomuna
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Annoksia: 4
Raaka-aineet
  • 200 g tuorepastaa
  • 4 porkkana
  • 100 g härkäpapuja
  • 1 sipuli
  • Manchego-juustoa
  • 1 sitruuna
  • ruohosipulia
  • tilliä
Uppomuna
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1l vettä
  • suolaa
Valmistusohjeet
  1. Keitä porkkanat kokonaisina kypsiksi.
  2. Kuori kypsät porkkanat ja leikkaa isoiksi paloiksi.
  3. Kuori ja suikaloi sipuli.
  4. Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä tuorepastaa noin kolme minuuttia.
  5. Siivilöi pasta.
  6. Kuullota sipulit, pilkotut härkäpavut sekä porkkana voin kera kattilassa. Lisää hieman vettä, sitruunamehua ja sitruunan kuorta sekä suolaa ja pippuria.
  7. Lisää pasta joukkoon.
  8. Raasta lopuksi Manchego-juustoa ja hienonnettuja yrttejä joukkoon.
Uppomuna
  1. Kiehauta kattilassa väkiviinaetikka, vesi ja suol Vatkaa vispilällä seokseen kierre myötäpäivään ja riko munat yksitellen veteen.
  2. Anna munien kypsyä noin 2 minuuttia ja nosta pois vedestä. Tarjoile kasvispastan kera.