Kasvisrisottoa ja grillattua vasikan entrecôtea

Kasvisrisottoa ja grillattua vasikan entrecôtea
 
Raaka-aineet
Grillattua vasikan entrecôtea
  • 400 g vasikan entrecôtea
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
Kasvisrisotto
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 kevätsipulia tai pieni purjo
  • 10 vihreää parsaa
  • 1 dl herneitä
  • 1 sitruuna
  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • n. 1,5 l kasvislientä
  • 100 g voita
  • 100 g parmesaaniraastetta
Valmistusohjeet
Grillattua vasikan entrecôtea
  1. Leikkaa entrecôte pihveiksi ja mausta suolalla ja öljyllä. Kuumenna grillipannu ja paista lihat molemmin puolin. Mausta lopuksi lihat mustapippurilla.
Kasvisrisotto
  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Laita puolet voista pannuun ja kuullota sipulit hyvin.
  3. Lisää risottoriisi ja sekoita koko ajan.
  4. Lisää viini ja jatka sekoittamista, kunnes viini on melkein kokonaan imeytynyt riisiin.
  5. Lisää kuumaa kasvislientä 2-3 osassa koko ajan sekoittaen.
  6. Hauduta hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes risotto on kypsää.
  7. Lisää esikeitetyt parsat ja herneet joukkoon ja sekoita.
  8. Lisää lopuksi loput voit sekä raastettu parmesaanijuusto.