Kasvisrisottoa ja grillattua vasikan entrecôtea
Raaka-aineet
Grillattua vasikan entrecôtea
- 400 g vasikan entrecôtea
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä
Kasvisrisotto
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 kevätsipulia tai pieni purjo
- 10 vihreää parsaa
- 1 dl herneitä
- 1 sitruuna
- 4 dl risottoriisiä
- 1 dl valkoviiniä
- n. 1,5 l kasvislientä
- 100 g voita
- 100 g parmesaaniraastetta
Valmistusohjeet
Grillattua vasikan entrecôtea
- Leikkaa entrecôte pihveiksi ja mausta suolalla ja öljyllä. Kuumenna grillipannu ja paista lihat molemmin puolin. Mausta lopuksi lihat mustapippurilla.
Kasvisrisotto
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Laita puolet voista pannuun ja kuullota sipulit hyvin.
- Lisää risottoriisi ja sekoita koko ajan.
- Lisää viini ja jatka sekoittamista, kunnes viini on melkein kokonaan imeytynyt riisiin.
- Lisää kuumaa kasvislientä 2-3 osassa koko ajan sekoittaen.
- Hauduta hiljalleen n. 15 minuuttia, kunnes risotto on kypsää.
- Lisää esikeitetyt parsat ja herneet joukkoon ja sekoita.
- Lisää lopuksi loput voit sekä raastettu parmesaanijuusto.