Kerrosrahka

Kerrosrahka
 
Raaka-aineet
Kerrosrahka
  • 250 g rahkaa
  • 2 dl kuohu-tai vispikermaa
  • 2 rkl hunajaa tai sokeria
Muru
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria (puolet fariinisokeria)
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelijauhetta
Valmistusohjeet
Kerrosrahka
  1. Vaahdota kerma ja sekoita aineet keskenään tasaiseksi.
Muru
  1. Sekoita aineista murumainen seos ja paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes
  2. muruseos saa kauniin värin ja on rapeaa.
  3. Tarvitset annokseen myös kaksi ruokalusikallista hyvää hilloa esimerkiksi karhunvadelmahilloa.
  4. Kasaa rahka annoslaseihin kerroksittain lisukkeiden kanssa.
  5. Tästä reseptistä saat 4-6 annosta (muruseosta tosin jää yli), mutta
  6. lopun murun voi syödä esimerkiksi jogurtin lisukkeena.