Kerrosrahka
Raaka-aineet
Kerrosrahka
- 250 g rahkaa
- 2 dl kuohu-tai vispikermaa
- 2 rkl hunajaa tai sokeria
Muru
- 100 g voita
- 1 dl sokeria (puolet fariinisokeria)
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl mantelijauhetta
Valmistusohjeet
Kerrosrahka
- Vaahdota kerma ja sekoita aineet keskenään tasaiseksi.
Muru
- Sekoita aineista murumainen seos ja paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes
- muruseos saa kauniin värin ja on rapeaa.
- Tarvitset annokseen myös kaksi ruokalusikallista hyvää hilloa esimerkiksi karhunvadelmahilloa.
- Kasaa rahka annoslaseihin kerroksittain lisukkeiden kanssa.
- Tästä reseptistä saat 4-6 annosta (muruseosta tosin jää yli), mutta
- lopun murun voi syödä esimerkiksi jogurtin lisukkeena.