Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeitto

 

Kesäkurpitsakeitto
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Annoksia: 4
Raaka-aineet
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 1 keskikokoinen purjo
  • 1 dl basilikaa silputtuna
  • 7 dl kasvis- ja/tai kanalientä
  • 150 g sulatejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • öljyä
  • voita
Valmistusohjeet
  1. Huuhtele purjo ja leikkaa suikaleiksi
  2. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa
  3. Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Lisää kattilaan purjosuikaleet ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja jatka paistamista vielä hetki. Laita kattilaan myös tuore silputtu basilika. Lisää kasvis/kanaliemi ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
  4. Kaada neste siivilän läpi toiseen astiaan. Soseuta jäljelle jäänyt massa tasaiseksi ja mausta mustapippurilla.
  5. Lisää massaan tilkka nestettä ja sekoita sulatejuusto joukkoon koko ajan hämmentäen, jottei juusto tartu pohjaan. Lisää loppu neste ja kuumenna seos. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
  6. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
  7. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.