Kesäkurpitsakeitto
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Annoksia: 4
Raaka-aineet
- 500 g kesäkurpitsaa
- 1 keskikokoinen purjo
- 1 dl basilikaa silputtuna
- 7 dl kasvis- ja/tai kanalientä
- 150 g sulatejuustoa
- 1 dl kermaa
- mustapippuria
- suolaa
- öljyä
- voita
Valmistusohjeet
- Huuhtele purjo ja leikkaa suikaleiksi
- Pese ja kuutioi kesäkurpitsa
- Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Lisää kattilaan purjosuikaleet ja paista hetki. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja jatka paistamista vielä hetki. Laita kattilaan myös tuore silputtu basilika. Lisää kasvis/kanaliemi ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
- Kaada neste siivilän läpi toiseen astiaan. Soseuta jäljelle jäänyt massa tasaiseksi ja mausta mustapippurilla.
- Lisää massaan tilkka nestettä ja sekoita sulatejuusto joukkoon koko ajan hämmentäen, jottei juusto tartu pohjaan. Lisää loppu neste ja kuumenna seos. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.
- Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.