Keväinen parsa-savuporosalaatti
Raaka-aineet
- 1 nippu tuoretta parsaa
- 100 g savuporoa
- 250 g tuoreita mansikoita
- 50 g pinjansiemeniä
- 80 g kotimaista vuohenjuustoa
- 2 porkkanaa
- puoli rasiaa versoja
- 3 rkl soijaa
- suolaa, oliiviöljyä, mustapippuria, (balsamicokastiketta)
Valmistusohjeet
- Poista vihreistä parsoista puinen juuriosa n. 3-4 cm. Kuori parsat kevyesti ja ryöppää 2 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Laita parsat jäähtymään jääveteen.
- Kun parsat on jäähtyneet, kääri savuporo parsojen päälle.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla ja mausta soijalla.
- Pese mansikat ja halkaise keskeltä.
- Kuori porkkanat. Siivuta pitkiä ohuita siivuja ja laita porkkanat kylmään veteen.
- Leikkaa savuporolla päällystetyt parsat 2-3 cm pätkiksi.
- Mausta porkkanat ja versot oliiviöljyllä ja suolalla. Kokoa annos ja laita päälle vuohenjuusto ja balsamicosiirappi.