Keväinen parsa-savuporosalaatti

Keväinen parsa-savuporosalaatti
 
Raaka-aineet
  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 100 g savuporoa
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 80 g kotimaista vuohenjuustoa
  • 2 porkkanaa
  • puoli rasiaa versoja
  • 3 rkl soijaa
  • suolaa, oliiviöljyä, mustapippuria, (balsamicokastiketta)
Valmistusohjeet
  1. Poista vihreistä parsoista puinen juuriosa n. 3-4 cm. Kuori parsat kevyesti ja ryöppää 2 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Laita parsat jäähtymään jääveteen.
  2. Kun parsat on jäähtyneet, kääri savuporo parsojen päälle.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla ja mausta soijalla.
  4. Pese mansikat ja halkaise keskeltä.
  5. Kuori porkkanat. Siivuta pitkiä ohuita siivuja ja laita porkkanat kylmään veteen.
  6. Leikkaa savuporolla päällystetyt parsat 2-3 cm pätkiksi.
  7. Mausta porkkanat ja versot oliiviöljyllä ja suolalla. Kokoa annos ja laita päälle vuohenjuusto ja balsamicosiirappi.