Kokonaisena paistettua härän ulkofileetä, paahdettuja kevätjuureksia ja kuusenkerkkiä
Raaka-aineet
- 800 g härän ulkofileetä
- öljyä
- voita
- mustapippuria
- suolaa
Juurekset
- 8 pientä porkkanaa
- 4 pientä palsternakkaa
- 4 varhaissipulia
- ruohosipulia
- suolaa
- valkoviinietikkaa
- hunajaa
Valmistusohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Poista tarvittaessa kalvot. Lämmitä pannu kuumaksi ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Laita lämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta mittariin 55 astetta. Paista liha 100-asteisessa uunissa. Ota liha uunista kun mittari on 55 asteessa. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita.
Juurekset
- Kuori tarvittaessa juurekset niin, että naatit jäävät näkyviin. Keitä 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Kuori sipulit ja leikkaa keskeltä halki. Hauduta sipulit paistinpannulla voissa, lisää porkkanat ja palsternakat. Mausta juurekset.