Kreikkalaistyyliset jauhelihapihvit
Raaka-aineet
- 400 g jauhelihaa
- 200 g fetajuustoa
- 1 rs kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 keltasipuli
- 1 solo-valkosipuli
- 1 prk Kalamata-oliiveja
- 1 ruukku minttua
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 3 dl turkkilaista jugurttia
- 1 kurkku
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohjeet
- Sekoita jauhelihan joukkoon hienonnettu minttu, keltasipuli, oliivi ja 2 rkl jugurttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Pyörittele jauhelihasta pihvejä ja paista pannulla
- Raasta puolikas kurkku ja laita valumaan. Valuta myös jugurtti. Sekoita keskenään kurkku, jogurtti sekä hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla.
- Leikkaa tomaatti, kurkku, punasipuli ja loput oliiveista haluamaasi muotoon. Kuumenna paistinpannu ja paista vihannekset nopeasti. Lisää lopuksi murrettuja fetajuustopaloja ja koristele lehtipersiljalla.