Kylmäsavulohinyytit

Kylmäsavulohinyytit
 
Raaka-aineet
Pohja
  • 200g Voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1,5 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • vajaa 2 dl kylmää vettä
Täyte
  • n. 350 g kylmäsavulohta
  • 1 sipuli
  • herkkusieniä
  • n.300 g tuorejuustoa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohjeet
Pohja
  1. Sekoita voi, jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja suola murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita vain sen verran että saat taikinasta tasaista.
  2. Jaa taikina 24 osaan ja pyörittele palloiksi.
  3. Kauli palloista lituskaisia pyörylöitä ja asettele voideltuun ja jauhotettuun muffinssipeltiin
Täyte
  1. Pilko sipuli ja herkkusienet. Kuullota pannulla ja anna jäähtyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Leikkaa kala pieniksi palasiksi ja jaa tasaisesti taikinakuorten sisään. Laita päälle tasainen kerros sieni-sipuliseosta ja jokaiseen nyyttiin n.1,5 tl tuorejuustoa.
  3. Rypytä nyytit umpeen ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.