Kylmäsavulohta ja katkarapusalaattia
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
Raaka-aineet
- 500 g kylmäsavulohta
- 200 g katkarapuja kuorittuna
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 0,5 dl majoneesia
- 1 sitruuna
- 1 rkl smetanaa
- 1 ruukku tilliä
- 1 tl sinappia
- suolaa
- mustapippuria
- 1 Romaine-salaatti
- 100 g aprikoosia kuivattuna
- 1 kurkku
Valmistusohjeet
- Hienonna salottisipuli ja valkosipulin kynsi.
- Sekoita sipulit katkarapujen sekaan.
- Lisää sinappi, majoneesi ja vatkattu smetana.
- Raasta vielä sitruunan kuori joukkoon.
- Hienonna lopuksi tilliä ja lisää se seokseen.
- Mausta suolalla sekä pippurilla.
- Pese salaatti ja revi isoiksi paloiksi. Kuivaa salaatti.
- Asettele kylmäsavulohiviipaleet tuorekelmun päälle limittäin ja asettele katkarapuseosta sopivasti päälle.
- Rullaa kylmäsavulohi katkarapuseoksen ympärille tiukaksi kääröksi.
- Asetta salaatin lehti tarjoiluastian pohjalle ja kokoa kylmäsavulohirullapala, katkarapuseosta sekä suikaloitua aprikoosia salaatin päälle.
- Suikaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
- Mausta kevyesti sitruunamehulla, hienonnetulla tillillä sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Viimeistele salaatti mummonkurkulla.