Kylmäsavulohta ja katkarapusalaattia

Kylmäsavulohta ja katkarapusalaattia
 
Esivalmistelu
Valmistusaika
Kokonaisaika
 
Raaka-aineet
  • 500 g kylmäsavulohta
  • 200 g katkarapuja kuorittuna
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 tl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 Romaine-salaatti
  • 100 g aprikoosia kuivattuna
  • 1 kurkku
Valmistusohjeet
  1. Hienonna salottisipuli ja valkosipulin kynsi.
  2. Sekoita sipulit katkarapujen sekaan.
  3. Lisää sinappi, majoneesi ja vatkattu smetana.
  4. Raasta vielä sitruunan kuori joukkoon.
  5. Hienonna lopuksi tilliä ja lisää se seokseen.
  6. Mausta suolalla sekä pippurilla.
  7. Pese salaatti ja revi isoiksi paloiksi. Kuivaa salaatti.
  8. Asettele kylmäsavulohiviipaleet tuorekelmun päälle limittäin ja asettele katkarapuseosta sopivasti päälle.
  9. Rullaa kylmäsavulohi katkarapuseoksen ympärille tiukaksi kääröksi.
  10. Asetta salaatin lehti tarjoiluastian pohjalle ja kokoa kylmäsavulohirullapala, katkarapuseosta sekä suikaloitua aprikoosia salaatin päälle.
  11. Suikaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi.
  12. Mausta kevyesti sitruunamehulla, hienonnetulla tillillä sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Viimeistele salaatti mummonkurkulla.