Lammaskääryleet

Lammaskääryleet
 
Raaka-aineet
  • 200 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • varhaiskaalia
  • 1 parsakaali eli broccoli
  • 1 tomaatti
  • kevätsipulia
  • valkosipulia
  • shalottisipulia
  • tuoretta leipää
  • salaattia
Valmistusohjeet
  1. Ryöppää kaalinlehdet nopeasti kuumassa vedessä niin, että vähän kypsyvät. Poista kaalinlehdistä vähän kantaosaa veitsellä.
  2. Sekoita jauhelihan joukkoon valkosipulia, salottisipulia ja tuoretta leipää.
  3. Täytä kaalinlehdet lampaan jauhelihalla ja kääri rullalle. Paista kaalikääryleitä muurinpohjapannulla nopeasti kauttaaltaan. Sipaise hunajaa kääryleiden pinnalle ja lisää pannulle voita. Lisää vettä ja valele kääryleitä. Mausta suolalla. Lisää timjami viimeisenä pannulle.
  4. Leikkaa parsakaalit pieniksi paloiksi ja paista toisella pannulla noin kolme minuuttia, jotta kasviksista ei häviä maku. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää hunajaa.
  5. Sekoita parsakaalit, pilkotut tomaatit ja kevätsipulit keskenään.
  6. Asettele lautaselle salaatin ja lammaskääryleiden kera.