Lampaan niskaa kasvisten kera

Lampaan niskaa kasvisten kera
 
Raaka-aineet
  • lampaan niskaa luuttomana
Makuliemi
  • vettä
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • persiljaa
  • suolaa
Lisukepaistos
  • kurpitsaa
  • keltaisia ja vihreitä papuja
  • punasipulia
  • pekonia
Valmistusohjeet
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää keitinveteen suolaa ja laita kattilaan paloiteltu purjo ja porkkana sekä persiljaa.
  2. Keitä lampaan niskaa kattilassa makuliemessä neljä tuntia. Voit myös antaa hautua 70-80-asteisessa uunissa yön yli.
  3. (Lampaan niskan voi valmistaa vaikka kaksi päivää etukäteen ja laittaa tiukkaan muovikelmuun jääkaappiin odottamaan. Tarjoilupäivänä leikkaa halutun kokoisia paloja ja paista ne pannulla juuri ennen tarjoilua).
Lisukepaistos
  1. Kuori kurpitsa, laita pinnalle suolaa, pippuria ja öljyä. Paahda grillissä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  2. Laita pekoni paistumaan pannulle ja lisää siivuiksi leikatut punasipulit.
  3. Poista pavuista päät ja lisää pannulle.
  4. Kokoa annos.