Lampaan niskaa kasvisten kera
Raaka-aineet
- lampaan niskaa luuttomana
Makuliemi
- vettä
- 1 purjo
- 1 porkkana
- persiljaa
- suolaa
Lisukepaistos
- kurpitsaa
- keltaisia ja vihreitä papuja
- punasipulia
- pekonia
Valmistusohjeet
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää keitinveteen suolaa ja laita kattilaan paloiteltu purjo ja porkkana sekä persiljaa.
- Keitä lampaan niskaa kattilassa makuliemessä neljä tuntia. Voit myös antaa hautua 70-80-asteisessa uunissa yön yli.
- (Lampaan niskan voi valmistaa vaikka kaksi päivää etukäteen ja laittaa tiukkaan muovikelmuun jääkaappiin odottamaan. Tarjoilupäivänä leikkaa halutun kokoisia paloja ja paista ne pannulla juuri ennen tarjoilua).
Lisukepaistos
- Kuori kurpitsa, laita pinnalle suolaa, pippuria ja öljyä. Paahda grillissä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
- Laita pekoni paistumaan pannulle ja lisää siivuiksi leikatut punasipulit.
- Poista pavuista päät ja lisää pannulle.
- Kokoa annos.