Lapin pata, paahdettuja puikulaperunoita ja leipäjuustoa
Raaka-aineet
Lapin pata
- 400 g poronpaistia
- 50 g savuporoa
- 2 sipulia
- 3 punajuurta
- 2 naurista
- 5 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 2 dl demi glase-kastikepohjaa
- 7 dl lihalientä
- suolaa
- voita
Paahdetut puikulaperunat
- 600 g puikulaperunoita
- 2 rosmariinin oksaa
- suolaa
- voita
Valmistusohjeet
Lapin pata
- Puhdista ja kuutioi poronpaisti. Ruskista paistinpannulla. Lisää kuutioidut sipulit, savuporo, punajuuret ja nauriit. Lisää lihaliemi, mausteet ja hauduta 45 minuuttia. Lisää demi glase-kastikepohja, suola ja hauduta 15 minuuttia.
- Tarkista maku.
Paahdetut puikulaperunat
- Pese puikulaperunat hyvin. Paahda uunissa rosmariinin oksien, suolan ja voin kanssa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Laita lopuksi sokeroidut karpalot ja leipäjuustokuutiot pataan.