Lapin pata, paahdettuja puikulaperunoita ja leipäjuustoa

Lapin pata, paahdettuja puikulaperunoita ja leipäjuustoa
 
Raaka-aineet
Lapin pata
  • 400 g poronpaistia
  • 50 g savuporoa
  • 2 sipulia
  • 3 punajuurta
  • 2 naurista
  • 5 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 dl demi glase-kastikepohjaa
  • 7 dl lihalientä
  • suolaa
  • voita
Paahdetut puikulaperunat
  • 600 g puikulaperunoita
  • 2 rosmariinin oksaa
  • suolaa
  • voita
Valmistusohjeet
Lapin pata
  1. Puhdista ja kuutioi poronpaisti. Ruskista paistinpannulla. Lisää kuutioidut sipulit, savuporo, punajuuret ja nauriit. Lisää lihaliemi, mausteet ja hauduta 45 minuuttia. Lisää demi glase-kastikepohja, suola ja hauduta 15 minuuttia.
  2. Tarkista maku.
Paahdetut puikulaperunat
  1. Pese puikulaperunat hyvin. Paahda uunissa rosmariinin oksien, suolan ja voin kanssa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  2. Laita lopuksi sokeroidut karpalot ja leipäjuustokuutiot pataan.