Lehtipihvileike, puikulaperunaa ja tomaatti-sipulisalaatti

Lehtipihvileike, puikulaperunaa ja tomaatti-sipulisalaatti
 
Raaka-aineet
Lehtipihvileike
  • 4 lehtipihviä (á 150 g)
  • 4 siivua kylmäsavuporoa
  • 4 siivua savujuustoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
Puikulaperunat
  • 12 puikulaperunaa
  • 3 timjamin oksaa
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
Tomaatti-punasipulisalaatti
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • mustapippuria
  • suolaa
Valmistusohjeet
Lehtipihvileike
  1. Levitä lehtipihvit leikkuulaudalle. Laita pihvin toiselle puolelle savuporo ja juustoviipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pihvin toinen puoli päälle ja nuiji sauma kevyesti kiinni. Riko kanamunat, laita jauhot lautaselle ja paneroi lihat. Käytä pihvit ensin vehnäjauhoissa sitten kanamunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leikkeet öljy-voiseoksessa kypsiksi.
Puikulaperunat
  1. Pese puikulaperunat hyvin vedellä. Laita perunat uunivuokaan. Mausta suolalla, öljyllä ja timjamilla. Paahda 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
Tomaatti-punasipulisalaatti
  1. Pese tomaatit ja kuori punasipuli. Leikkaa siivuiksi ja mausta öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla.