Libanonilainen persiljasalaatti eli taboulleh

Libanonilainen persiljasalaatti eli taboulleh
 
Raaka-aineet
  • 1 dl Bulgur-vehnää
  • 200 g lehtipersiljaa
  • minttua hienonnettuna
  • 10 cm:n pala kurkkua kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia kaltattuna, kuorittuna ja hienonnettuna
  • puolikas vihreä paprika hienoksi kuutioituna
Vinaigrette
  • 1-2 sitruunan mehu puristettuna
  • 4-5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • vastajauhettua maustepippuria
  • merisuolaa
  • mustapippuria
Pinjansiemen-lihapullat
  • 1 iso keltainen sipuli
  • 700 g naudan tai lampaan jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 0,5 tl maustepippuria
  • hyppysellinen kanelia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 3 rkl oliivi-tai maapähkinäöljyä
Kastike
  • 6 rkl oliivi-tai maapähkinäöljyä
  • 1 iso keltainen sipuli pilkottuna
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl jauhettua maustepippuria
  • 0,5 tl hienonnettua korianteria
  • 2 rkl granaattiomenamehua tai sitruunamehua
  • 2 dl kuumaa vettä
  • 3 rkl pinjansiemeniä paistinpannulla paahdettuna
  • pitaleipää
Valmistusohjeet
  1. Laita Bulgur-vehnä siivilään ja huuhdo juoksevan veden alla.
  2. Siirrä Bulgur-venhä kulhoon ja liota keitetyssä vedessä 20 minuuttia.
  3. Levitä pyyheliinan päälle ja painele kuivaksi.
  4. Laita isoon kulhoon.
  5. Hienonna persilja ja laita kulhoon. Lisää minttu, kurkku, sipuli, tomaatit sekä paprika ja sekoita hyvin. Peitä salaatti tuorekelmulla ja laita hetkeksi kylmään.
Vinaigrette
  1. Purista yhden sitruunan mehu kulhoon juuri ennen tarjoilua. Lisää oliiviöljy,
  2. maustepippuri, suola sekä mustapippuri ja sekoita keskenään. Kaada vinaigrette salaatin päälle ja sekoita hyvin.
  3. Lisää halutessasi sitruunamehua. Laita tarjoiluastiaan salaatinlehtiä ja asettele salaatti niiden päälle.
Pinjansiemen-lihapullat
  1. Hienonna sipuli tehosekoittimessa. Lisää jauheliha, valkosipuli, kananmuna, kumina, maustepippuri, kaneli, suola ja pippuri. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää tuore korianteri ja sekoita. Muotoile jauhelihamassasta pieniä palloja.
  2. Kuumenna paistinpannulla öljy ja paista lihapullat useassa erässä.
Kastike
  1. Lämmitä kastiketta varten padassa öljy. Paista sipuli läpikuultavaksi. Lisää pinnalle vehnäjauhoja, suolaa, musta-ja maustepippuria sekä hienonnettua korianteria. Sekoita vielä pari minuuttia. Lisää granaattiomenamehu ja vesi. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
  2. Laita lihapullat kastikkeen joukkoon niin, että ne peittyvät kokonaan. Hauduta kannen alla vielä 10 minuuttia. Sekoita varovasti muutaman kerran, jotta kastike ei pala pohjaan. Sirottele pinnalle pinjansiemeniä ja tarjoile pitaleivän kera.