Lohileipä
Raaka-aineet
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- 400 g lohta
- tillimajoneesia
- 4 kananmunaa keitettynä
- retiisejä
- kevätsipulia
Valmistusohjeet
- Leikkaa lohi ohuiksi, noin puolen sentin siivuiksi. Laita pannulle sormisuolaa ja paahda lohet nopeasti molemmilta puolilta. Paahda myös leipä nopeasti pannulla.
- Keitä kananmunia seitsemän minuuttia.
- Pilko kevätsipulin varret ja viipaloi retiisit. Paloittele kananmunat.
- Sekoita salaatti, kananmunat ja retiisit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele tillimajoneesia pinnalle.
- Kokoa annos. Laita paahdetut leipäviipaleet lautaselle ja asettele lohiviipaleet leipien päälle. Viimeistele annos salaatilla sekä pienellä tilkalla öljyä.