Luumu-konjakkikakku
Raaka-aineet
Pohja
- 80 g digestivemurua
- 80 g piparimurua
- 80 g voisulaa
Luumut
- 200 g kuivattuja luumuja
- 1,5 dl vettä
Konjakki
- 1,5 dl konjakkia tai brandyä
- 1,5 dl sokeria
Täyte
- 400 g tuorejuustoa
- 100 g jogurttia
- (1 vaniljatanko)
- 11 liivatetta
- 6 dl kermaa
Valmistusohjeet
Pohja
- Sekoita keksien murut ja sulatettu voi keskenään. Painele tasaiseksi
- irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään.
Luumut
- Keitä luumuja vedessä hiljalleen, kunnes vesi on miltei kokonaan imeytynyt / haihtunut.
Konjakki
- Lisää luumujen joukkoom konjakki ja sokeri ja anna kiehua muutama minuutti. Jätä kattilaan
- kannen alle jäähtymään (tämän voit jo tehdä edellisenä päivänä)
Täyte
- Sekoita jogurtti ja tuorejuusto ja lisää hyvin jäähtyneen luumuseoksen
- Joukkoon.
- Sulata liotetut liivatteet pienen vesitilkan kanssa ja lisää luumuseokseen.
- Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon viimeisenä.
- Kaada vuokaan murupohjan päälle ja tasoita pinta.
- Anna hyytyä muutama tunti pakkasessa tai seuraavaan päivään jääkaapissa.