Luumu-konjakkikakku

Luumu-konjakkikakku
 
Raaka-aineet
Pohja
  • 80 g digestivemurua
  • 80 g piparimurua
  • 80 g voisulaa
Luumut
  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 1,5 dl vettä
Konjakki
  • 1,5 dl konjakkia tai brandyä
  • 1,5 dl sokeria
Täyte
  • 400 g tuorejuustoa
  • 100 g jogurttia
  • (1 vaniljatanko)
  • 11 liivatetta
  • 6 dl kermaa
Valmistusohjeet
Pohja
  1. Sekoita keksien murut ja sulatettu voi keskenään. Painele tasaiseksi
  2. irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään.
Luumut
  1. Keitä luumuja vedessä hiljalleen, kunnes vesi on miltei kokonaan imeytynyt / haihtunut.
Konjakki
  1. Lisää luumujen joukkoom konjakki ja sokeri ja anna kiehua muutama minuutti. Jätä kattilaan
  2. kannen alle jäähtymään (tämän voit jo tehdä edellisenä päivänä)
Täyte
  1. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto ja lisää hyvin jäähtyneen luumuseoksen
  2. Joukkoon.
  3. Sulata liotetut liivatteet pienen vesitilkan kanssa ja lisää luumuseokseen.
  4. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää massan joukkoon viimeisenä.
  5. Kaada vuokaan murupohjan päälle ja tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä muutama tunti pakkasessa tai seuraavaan päivään jääkaapissa.