Maa-artisokkaa ja siian mätiä
Raaka-aineet
- 50 g siianmätiä
- 4 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 100 g Maalahden limppua
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 purjoa
- 1 nippu tilliä
- 2 maa-artisokkaa
Valmistusohjeet
- Grillaa purjon pinta mustaksi, kuori päällinen pois ja leikkaa purjon keskiosasta paloja.
- Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa, laita pannuun voita ja paista rapeaksi. Mausta suolalla.
- Tee munakokkelia varten muna-kermaseos, jossa on puolet kermaa ja puolet rikottuja kananmunia. Mausta suolalla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
- Hienonna ruohosipuli ja lisää munakokkelin joukkoon.
- Leikkaa maa-artisokasta ohuita lastuja ja mausta suolalla, pippurilla sekä kylmäpuristetulla öljyllä.