Maa-artisokkaa ja siian mätiä

Maa-artisokkaa ja siian mätiä
 
Raaka-aineet
  • 50 g siianmätiä
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g Maalahden limppua
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 purjoa
  • 1 nippu tilliä
  • 2 maa-artisokkaa
Valmistusohjeet
  1. Grillaa purjon pinta mustaksi, kuori päällinen pois ja leikkaa purjon keskiosasta paloja.
  2. Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa, laita pannuun voita ja paista rapeaksi. Mausta suolalla.
  3. Tee munakokkelia varten muna-kermaseos, jossa on puolet kermaa ja puolet rikottuja kananmunia. Mausta suolalla. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
  4. Hienonna ruohosipuli ja lisää munakokkelin joukkoon.
  5. Leikkaa maa-artisokasta ohuita lastuja ja mausta suolalla, pippurilla sekä kylmäpuristetulla öljyllä.