Madekeittoa ja mätileipää
Raaka-aineet
- 1 nyljetty made
- 5 perunaa
- 1 fenkoli
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- ⅕ selleri
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 100 g voita
- suolaa
- laakerinlehti
- maustepippuria
- tilliä
Mätileipä
- 4 vaaleaa leipää
- 1 shalottisipuli
- 1 mateenmätipussi
- 1 prk smetanaa
- suolaa
- mustapippuria
- voita
- ruohosipulia
Valmistusohjeet
- Leikkaa fileet irti kaloista. Keitä ruodoista liemi (noin. 15 minuuttia). Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele ne. Laita kattilaan ja kuullota. Lisää mausteet ja siivilöity kalaliemi.
- Keitä juurekset kypsiksi, lisää madefileet, hienonnettu tilli ja voi.
- Tarkista maku.
Mätileipä
- Lypsä mädit pussista pois. Vatkaa haarukalla tai yleiskoneella verisuonet pois.
- Mausta mädit suolalla.
- Leikkaa ruohosipuli hienoksi. Paista vaalea leipä voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Tee smetanasta, mädistä ja leivästä annospala.