Madekeittoa ja mätileipää

Madekeittoa ja mätileipää
 
Raaka-aineet
  • 1 nyljetty made
  • 5 perunaa
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • ⅕ selleri
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 100 g voita
  • suolaa
  • laakerinlehti
  • maustepippuria
  • tilliä
Mätileipä
  • 4 vaaleaa leipää
  • 1 shalottisipuli
  • 1 mateenmätipussi
  • 1 prk smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • ruohosipulia
Valmistusohjeet
  1. Leikkaa fileet irti kaloista. Keitä ruodoista liemi (noin. 15 minuuttia). Kuori juurekset ja sipulit ja paloittele ne. Laita kattilaan ja kuullota. Lisää mausteet ja siivilöity kalaliemi.
  2. Keitä juurekset kypsiksi, lisää madefileet, hienonnettu tilli ja voi.
  3. Tarkista maku.
Mätileipä
  1. Lypsä mädit pussista pois. Vatkaa haarukalla tai yleiskoneella verisuonet pois.
  2. Mausta mädit suolalla.
  3. Leikkaa ruohosipuli hienoksi. Paista vaalea leipä voissa pannulla kauniin ruskeaksi.      Tee smetanasta, mädistä ja leivästä annospala.