Merquez-makkara karitsasta
Raaka-aineet
- 600 g karitsan karkeaa jauhelihaa
- 250 g jauhettua porsaan kylkeä
- 100 g jauhettua silavaa
- 180 g punaista paprikaa
- 20 g valkosipulia
- 3 oksaa salviaa
- 3 oksaa rosmariinia
- 2 oksaa lehtipersiljaa
- 15 g suolaa
- 0,5 dl punaviiniä
- pieni pätkä chiliä hienonnettuna
- 1-1,5 rkl maustemixiä
- (tee valmiiksi seuraavalle kerralle isompi satsi maustemixiä:
- 4 rkl jauhettua neilikkaa
- 4 rkl jauhettua inkivääriä
- 10 rkl chilijauhetta
- 4 rkl juustokuminaa
- 10 rkl ruokosokeria
- 6 rkl jauhettua fenkolia)
- 3 m porsaan suolta
Valmistusohjeet
- Paahda paprikat kuumassa uunissa, kunnes saavat väriä. Ota pois ja siirrä kulhoon ja peitä se hetkeksi kelmulla jotta paprikat höyrystyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuorittuasi paprikat hienonna ne veitsellä mahdollisimman pieneksi. Voit paahtaa valkosipulit samalla paprikoiden kanssa ja hienontaa nekin paprikan joukkoon.
- Irrota yrttien lehdet varsista ja hienonna ne veitsellä erittäin hienoksi.
- Sekoita sitten kaikki aineet jäähtyneenä keskenään esimerkiksi yleiskoneessa koukulla. Älä sekoita liian lujaa. Lisää suola ja mausteet massaan. Halutessasi voit paistaa ”koekakun” pannulla ja lisätä makusi mukaan mausteita.
- Valmiin massan saat laitettua suoleen joko makkarakoneen avulla tai pursotinpussia ja tasatyllaa apuna käyttäen. Muista liottaa suolta ensin suolavedessä.
- Paista makkarat pannulla kypsiksi, mutta ei liian kuiviksi. Halutessasi voit pakastaa makkarat.