Metsäsieniä ja friteerattua perunaa

Metsäsieniä ja friteerattua perunaa
 
Raaka-aineet
  • 200 g metsäsieniä
  • 1 nippu sipulia
  • 4 Siikli-perunaa
  • 100 g voita
  • 1 dl kermaa
  • 1 rasia pikkusalaatteja
  • Suolaa, timjamia, valkosipulia, mustapippuria ja parmesaania
Valmistusohjeet
  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna ja laita kattilaan voin kera. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää puhdistetut sienet. Lisää tilkka kermaa ja hauduta hetki.
  2. Sekoita tehosekoittimessa hienoksi, mausta ja pidä lämpimänä.
  3. Paista kuivalla pannulla loput sienet ja lisää vähän öljyä. Kun sienet ovat rapeita, lisää voi. Mausta ja pidä lämpimänä.
  4. Leikkaa perunoista ohuita lastuja ja friteeraa 164-asteisessa öljyssä rapeiksi.
  5. Raasta parmesaani ja puhdista pikkusalaatit.
  6. Tarjoile annos!