Metsäsieniä ja friteerattua perunaa
Raaka-aineet
- 200 g metsäsieniä
- 1 nippu sipulia
- 4 Siikli-perunaa
- 100 g voita
- 1 dl kermaa
- 1 rasia pikkusalaatteja
- Suolaa, timjamia, valkosipulia, mustapippuria ja parmesaania
Valmistusohjeet
- Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna ja laita kattilaan voin kera. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää puhdistetut sienet. Lisää tilkka kermaa ja hauduta hetki.
- Sekoita tehosekoittimessa hienoksi, mausta ja pidä lämpimänä.
- Paista kuivalla pannulla loput sienet ja lisää vähän öljyä. Kun sienet ovat rapeita, lisää voi. Mausta ja pidä lämpimänä.
- Leikkaa perunoista ohuita lastuja ja friteeraa 164-asteisessa öljyssä rapeiksi.
- Raasta parmesaani ja puhdista pikkusalaatit.
- Tarjoile annos!